Minek az a szemüveg?!

- Minek az a szemüveg? Vedd le azonnal! Ez igazságtalan előnyt ad Neked azokkal szemben, akik nem szemüvegesek. Ráadásul túlságosan hozzá fogsz szokni, és így szemüveg nélkül nem tudsz majd semmit megcsinálni.

Nem tudom, szemüveges vagy-e, de valószínűnek tartom, hogy idiótának tartanád azt a tanárt, aki így kezelné a szemüveges diákokat.

Csalás a szemüveg?

Te mit gondolsz a szemüveghasználatról? Szerinted is csak csalás?

Természetesen nem. Akinek gyenge a látása, az szemüveget használ, hiszen tudásunk lehetővé teszi, hogy egy egyszerű eszköz segítségével kiküszöböljük ezeket a problémákat.

A hallássérültek hallókészüléket kapnak, vagy ha az sem segít, akkor jeltolmácsot biztosítanak részükre, hogy hivatalos ügyeiket el tudják intézni. A tévében a legtöbb adást felirattal is meg lehet nézni, sőt, bizonyos esetekben a képernyőn jeltolmács is látható.

Rámpa és lift

Aki a mozgásában akadályozott, az kerekeszéket használ, és hogy az eddig csak lépcsőn megközelíthető helyekre is fel tudjon jutni, ezért a közintézményekben - például az iskolákban -  rámpákat és lifteket építenek részükre. Így ők is tudnak tanulni, dolgozni, pénzt keresni, sportolni, kikapcsolódni. Pont ugyanúgy, mint bárki más.

És ez így jó, így természetes. Ha valaki kétségbe vonná gyermeked jogát, hogy szemüveget, hallókészüléket, vagy kerekes széket használjon, akkor felháborodnál, és harcolnál érte. És ebben melléd állnának az újságok, a politikusok és az egyszerű emberek is.

A diszlexiás más?

De ha így van a fenti esetekben, akkor miért nincs így a diszlexiásoknál?

A diszlexia oka gyakran az idegrendszer minimális különbségében gyökeredzik. Nem lustaság az oka, nem a szülők hanyagsága, nem a gyerek fegyelmezetlensége, hanem egy minimális agyi eltérés, melynek következtében a gyerek az olvasástanulás során nem tud lépést tartani a többiekkel.

Régebben a diszlexiás gyerekeket megbuktatták, sok esetben többször is. Előfordult, hogy gyógypedagógiai osztályokba kényszerítették, és ezzel egész életükre megbélyegezték őket, és elvették a kedvüket a tanulástól.

Van segítség! Miért nem használhatjuk?

Ma már rendelkezünk olyan tudással és technikai eszközökkel, melyek lehetővé teszik a diszlexiás gyerekek számára is, hogy ugyanazt tanulja, mint társai. A logopédusok személyre szóló fejlesztési programokat tudnak kidolgozni a képességek javítására, és rendelkezésre állnak szövegfelolvasó programok, diktafonok, mobiltelefonok, számítógépek,  fordítóprogramok, fejlesztő játékok, hangoskönyvek, melyek mind komoly segítséget jelentenek. Akkor miért van az, hogy ritkaságnak számít, ha egy gyerek diktafont használhat az órán? Miért olyan különleges, ha a diszlexiás a dolgozatát számítógépen készítheti el? Miért ragaszkodik a legtöbb irodalomtanár ahhoz, hogy az olvasási gondokkal küzdő gyerek A kőszívű ember fiai nyomtatott változatát olvassa el a hangoskönyv helyett? Miért kell oroszlánként küzdeni a megértésért, a fejlesztésért, sőt sok esetben már a szakértői vizsgálatért is?

Ne maradj le!

Természetesen olvasásfejlesztésre szükség van. Az olvasási zavarokkal küzdő gyerekek képességeit fejleszteni kell, hogy mielőbb felzárkózhassanak a többiekhez ezen a téren is. De amíg képessé válnak önállóan és hatékonyan olvasni és az olvasás útján tanulni, addig lehetőséget kell számukra biztosítani, hogy ne maradjanak le történelemből, irodalomból, matematikából, fizikából vagy kémiából. Ezek a gyerekek érdeklődőek és nyitottak, intelligensek és érzékenyek, és ha megkapják a számukra szükséges segítséget, akkor ugyanúgy képesek eredményeket elérni, mint bármelyik másik gyerek. Vagy még jobban is.

Miért is van az iskola?

Csalás vajon, ha valaki szemüveget használ? Nyilvánvalóan nem. De nem csalás az sem, ha egy diszlexiás is segítséget vesz igénybe. A lényeg, hogy új ismeretekre tegyen szert, és új képességeket sajátítson el. Dolgozik az olvasási képességei fejlesztésén ÉS közben tanul. Nem pont ez az iskola lényege?

Varázsbetű, a siker útja

A Varázsbetű Programcsalád célja az, hogy gyermeked olvasási és számolási képességét fejlessze. Nem olyan, mint a szemüveg, mert nem lesz rá gyermeked egész életében szükség, hanem inkább mint egy szemtorna, melyet ha gyermeked rendszeresen végez, akkor egy idő után már nem lesz szüksége a szemüvegre. A Varázsbetű pontosan ilyen: napi húsz perc játékos gyakorlással már egy-két hónap után látni lehet az eredményt.

A Varázsbetű Programcsalád rengeteg játékot tartalmaz, melyek pontosan személyre szabhatóak, így gyermeked folyamatosan fejlődhet, és mégsem válik unalmassá a gyakorlás.

Kattints ide és tudj meg többet arról, hogy hogyan segíthetsz gyermekednek >>>


Kérlek, ha tetszett, nyomd meg a Like gombot! Ezzel nem csak nekünk segítesz, hanem ismerőseidnek is!

Gondolkodjunk közösen! Mondd el a véleményed!

Legnépszerűbb bejegyzések

5 tény, amit tudnod kell gyermekedről
Szia Anyu! Szia Apu! Én vagyok az, a Te gyermeked, a szemed fénye. Van pár dolog, amit tudnod...

Gyerekek, akik belülről ragyognak
Vannak gyerekek, akik különböznek a többiektől, akiknek tehetsége csendesen fénylik, parázslik, és...

A diszlexia rejtélye megoldva!
A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a diszlexiás gyerekek agya másképp működik. Ma arról...

Diszlexia - Figyelmeztető jelek, amiket a szülő is észrevehet
A diszlexiás gyerekek a többieknél sokkal nehezebben tanulnak meg olvasni, emiatt osztálytársaik...

A sikeres fejlesztés 6 titka (+1 jó ta­nács)
Van hat olyan titok, mely sokkal könnyeb­bé teheti számodra gyer­meked fejlesztését. Hat olyan...

Mi a baj a kitűnőkkel?
Amikor gyermekünk iskolába jár, szülőként szeretnénk, hogy minél jobb eredményeket érjen el....

A mese hatalma
Rendszeresen olvasol gyermekednek? Az olvasás folyamatának előkészítésében nagyon fontos szerepe van...

Pont, pont, vesszőcske - Kézügyesítő mondókák
A kéz finommozgásainak javítása nemcsak az írás miatt fontos, hanem gyermeked tanulási képességének...

Legfrissebb bejegyzések

Depressziós-e diszlexiás gyermeked?
A diszlexiás gyerekek gyakran érzik magukat kirekesztettnek, megalázottnak,sokszor rosszkedvűek és...

Új eredmények a diszlexia okainak kutatásában
Két, nemrégiben megjelent tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a diszlexiások agyi...

Beszélgetés - az egyik leghatásosabb fejlesztő gyakorlat
A napi rohanás után előfordul, hogy nincs türelmünk gyermekünkkel foglalkozni. Egyszerűbbnek...

Alakállandóság - Az olvasástanulás fontos lépcsője
A sikeres olvasástanulás alapfeltétele, hogy gyermeked képes legyen felismerni az apró eltéréseket,...

Hogy mondjam el neki?
Egy idő után minden diszlexiás gyerek észreveszi, hogy valami nincs rendben. Ekkor teszi fel a...

Logikus? Szórakoztató észjátékok
A matematikai gondolkodás alapja a problémákra való érzékenység, és a megoldás keresése iránti...

Jó játék a fejlődés kulcsa
Sokszor mondjuk a gyerekeinknek, hogy érdemes lenne játék helyett inkább tanulni. Pedig a játék...

Miért jobb a jó szülő, mint a tökéletes?
Csak akkor lehetünk tökéletes szülők, ha feladunk mindent, és csak gyermekeink nevelésére...

Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Találkozzunk a Facebookon is!Töltsd le a Varázsbetű Programcsaládot ingyen!

Négynapos ingyenes tesztelési lehetőséget biztosítunk Neked! Töltsd le a Varázsbetű Programcsalád telepítőjét, és használd a programokat négy napig ingyen!

Kipróbálom >>>Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most
95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár

című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és

Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához

című könyvünket!

Megrendelem >>>


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Radnay Péter,
a nevelés szakértője

A csodát csinálni kell!

Tavaszi Fejlesztő Tanfolyam - A fejlesztésre úgy gondolj, mintha te volnál a Mercedes elsőszámú fejlesztő-mérnöke! Minden mást felejts el! A fejlesztés dolga felszínre hozni azt, amiben gyermeked jobb a többieknél. Olvass, kérdezz, és jelentkezz!

Tovább...


Vevőink írták

Igen hasznosnak találom. Szépek a képek, vidámak a színek, a sikerélmény garantált a feladatok megoldása után! Az unokáimnak sokat segít, és még én is szívesen használom!

Kordics Jánosné, Baracska

Érdekel >>>


A fejlesztőpedagógia munkámban nagyon jól tudom használni. Örülök, hogy készült ilyen program, mely megkönnyíti és lerövidíti a felkészülésem a foglalkozásokra.

Szanitter Aranka, Debrecen

Érdekel >>>


Sokoldalúan, de mégis játékosan fejleszt, nagyon megtetszett a színessége, és a változatos feladatok. Még a nagyobbik gyermekem is (12 éves) szívesen foglalkozott a feladatokkal, együtt oldották meg a kisebbikkel (6 éves)!

Nánásiné Ruppert Ildikó, Székesfehérvár

Érdekel >>>


Kellemes játék, sok hasznos, játékos tanulási lehetőség. Az illusztráció és a szókészlet valóban gondolkodtató, szélesíti a gyerekek látókörét, szókincsét. Meglehetősen gazdag program, érthető leírásokkal. Szeretik a tanítványaim is, és én is szívesen töltöm az időmet a felkészüléssel.

Győri Jánosné, Salgótarján

Érdekel >>>


Jó szívvel tudom ajánlani a programot minden kisgyermeknek, aki nehezen olvas, s már talán nem is szeret; és minden szülőnek, akit elszomorít gyermeke sikertelensége, kudarcai e téren. A számítógép "varázsa", a sok vidám grafika, hang elfeledteti a gyermekkel, hogy valójában OLVAS. Nemcsak kisfiam használja jókedvvel, hanem leányom is, akinek bár semmi problémája nincs a betűfelismeréssel, az olvasással, de élvezi a "JÁTÉKOT".

Sodics Péter

Érdekel >>>


Különösen a program egyszerű kezelhetősége ragadta meg figyelmemet. A gyerekek is könnyen eligazodhatnak benne.

Kovácsné Pásztor Gabriella, Miskolc

Érdekel >>>


Gyermekem középsúlyos értelmi fogyatékos, és szegénykémet a hideg rázta, ha meghallotta azt a szót, hogy tanulás. Mióta használjuk a programot, azóta szívesen ül le a gép mellé és játékosan sajátítja el azokat a készségeket, amire eddig gondolni sem mertünk.

Czibere Józsefné, Hajdúszoboszló

Érdekel >>>


A kisfiam jelenleg 2. osztályos. Nagyon sokat "szenvedtünk", míg megtanult olvasni. Felcserélte, keverte a betűket, egyáltalán nem szeretett olvasni. Leültettem a Varázsbetű elé, és együtt elkezdtük csinálni a feladatokat, és csodák csodájára, napról-napra könnyebben ment az olvasás. Most ott tartunk, hogy este a kisfiam olvas mesét a kis tesójának, és szeret olvasni.

Szilágyiné Sági Szilvia, Tata

Érdekel >>>


Nagyon tetszik. Játékos, kreatív, sokoldalú, több területet fejleszt, és hatalmas motiváló ereje van.

Szigetbecse-Makád Általános Iskola (SZMKIKIFT), Szigetbecse

Érdekel >>>


Nagyon jó program! Gergőnek is nagyon tetszett! Kedvence a betűpuzzle, de majd szép lassan a többit is megismeri! Játékos formában tanulhat, fejlődhet! Nagyon köszönjük!

Harsányi Viktória, Vác

Érdekel >>>


További idézetek...


További cikkek

Alakállandóság - Az olvasástanulás fontos lépcsője
A sikeres olvasástanulás alapfeltétele, hogy gyermeked képes legyen felismerni az apró eltéréseket,...

Hogy mondjam el neki?
Egy idő után minden diszlexiás gyerek észreveszi, hogy valami nincs rendben. Ekkor teszi fel a...

Logikus? Szórakoztató észjátékok
A matematikai gondolkodás alapja a problémákra való érzékenység, és a megoldás keresése iránti...

Jó játék a fejlődés kulcsa
Sokszor mondjuk a gyerekeinknek, hogy érdemes lenne játék helyett inkább tanulni. Pedig a játék...

Miért jobb a jó szülő, mint a tökéletes?
Csak akkor lehetünk tökéletes szülők, ha feladunk mindent, és csak gyermekeink nevelésére...

Játékok a beszédészlelés fejlesztéséhez
A gondolkodás, és a kommunikáció alapja a beszéd, és természetesen a tanulás sem képzelhető el a...

Tényleg diszlexiás?
Vajon egy óvodás gyerek lehet diszlexiás? Mire kell figyelni, milyen tünetek jelezhetik előre a...

Ne ítélkezz!
Gyakori, hogy a diszlexiás gyermek családjának környezete kéretlenül is véleményt alkot a szülők...

Minden tizedik!
A nyelvfejlődési zavarokat kutató szakemberek egyre gyakrabban találkoznak olyan gyermekekkel,...

Egy jó kis beszélgetés?
Óvodás gyermeked beszédét csak Te érted meg? Évek óta logopédushoz jártok és gyermeked még most sem...


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu