Varázsbetű Blog

Rendező - Játékötlet otthonra

A hétköznapi logikának fontos része az ok-okozati összefüggések felismerése, annak megértése, hogy az események milyen sorrendben követik egymást. Ma ennek a képességnek a fejlesztésére készítettünk Nektek egy játékot.

Olvass tovább...


Így fejlesztheted otthon is gyermekeid képességeit!

Gyermeked képességeinek fejlődését meghatározza, hogy szülőként mennyit foglalkozol vele. Ma ahhoz kapsz hasznos ötleteket, hogy mit és hogyan játsz gyermekeddel, ha szeretnéd, hogy jó eredményeket érjen el az iskolában.

Olvass tovább...


Depressziós gyerekek

Az utóbbi 50-70 évben hét-nyolcszorosára nőtt a depressziós gyerekek aránya. Vajon mi az oka, és mit tehetünk ellene?

Olvass tovább...


Nyelvfejlődés, beszéd és gondolkodás

Gondalatainkat a beszéd és a nyelv segítségével adhatjuk át egymásnak. Sajnos azonban a gyerekek és a tanárok által használt nyelv sokszor annyira különbözik egymástól, hogy az már a megértést akadályozza. Hogyan tudsz szülőként segíteni gyermekednek?

Olvass tovább...


Kezet rá!

A mindennapi tanulás során sokszor hajlamosak vagyunk arra, hogy csak tananyag információtartalmának elsajátítására koncentráljunk, azaz csak az új ismereteket kérdezzük ki gyermekünktől, vagy éppen ellenőrizzük a házi feladat elkészítését. Pedig éppen ilyen fontos az is, hogy a tanulási képességek testi, idegrendszeri hátterét fejlesszük.

Olvass tovább...


5 módszer gyermeked képzeletének erősítésére

Azt hihetnénk, hogy képzelődni gyerekjáték. Pedig nem is annyira egyszerű! Valójában elég nehéz olyasmit elképzelni, amit még nem láttunk. Ma gyermeked képzeletének és kreativitásának fejlesztéséről olvashatsz.

Olvass tovább...


Ha a füle botját sem...

Ismered azt az érzést, amikor harmadszor szólsz a fiadhoz vagy a lányodhoz, de ő meg sem hallja? Lehet, hogy ezért a helyzetért nem csak ő a felelős? Vajon mit tehetsz azért, hogy ez a helyzet megváltozzon?

Olvass tovább...


A szóemlékezet fejlesztése

Ma elmondom, hogyan is működik az információk, így az idegen nyelvi szavak megjegyzése, és ötleteket adok a hatékony szótanuláshoz is.

Olvass tovább...


Hatékony szótanulás

A szótanulás az egyik legunalmasabb, legmonotonabb része a nyelvtanulásnak - legalábbis legtöbben így gondolják. Ma olyan ötletekről olvashatsz, amelyek segítenek szórakoztatóvá tenni.

Olvass tovább...


Miért ne kellene egy diszlexiásnak nyelvet tanulnia?

Sok szülő és pedagógus örült, amikor pár éve bevezették, hogy a diszlexiás diákok számára felmentést lehet adni a nyelvtanulás, pontosabban a nyelvtanulás értékelése alól. Én nem voltam közöttük. Vajon miért kell a diszlexiásoknak is nyelvet tanulni?

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 89.600 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu