Varázsbetű Blog

Az idő és a matematika

Gondolkodtál már azon, hogy gyermekednek mit is jelent az idő? Egy gyermeknek nem egyszerű megérteni, hogy mit jelentenek a hetek, a hónapok, az évszakok, vagy az évek. Vajon hogyan segíthetsz gyermeked időfogalmának kialakításában? (Ajándék játék)

Olvass tovább...


Tükörírás: áldás vagy átok?

Időnként előfordul, hogy egy nagycsoportos, kisiskolás gyermek szülei ijedten veszik észre: gyermekük egyes betűket, vagy egész mondatokat fordítva, tükörírással ír le. Vajon mi lehet ennek a hátterében? Hagyják rá, vagy ne engedjék neki?

Olvass tovább...


Az egyensúly zavara és fejlesztése

A gyerekeknél az olvasás megtanulásában nagy szerepe van a mozgásnak is. Éppen úgy fontosak a nagymozgások, mint az abból következő kismozgások és finommozgások. Ma az egyensúlyérzék szerepéről olvashatsz, és arról, hogy hogyan fejlesztheted játékosan.

Olvass tovább...


Így nevelj magabiztos gyereket - 6 ötlet

Szülőként valamennyien szeretnénk, hogy gyermekünk magabiztos felnőtté váljon, de ezt nem lehet gyermekünkre ráerőltetni. Ma arról olvashatsz, hogy hogyan erősítheted gyermeked önbizalmát.

Olvass tovább...


Bezzeg az én időmben!

Nemrég tanúja voltam, amikor nagymamák felidézték iskolai emlékeiket. Megkérdeztem hát, hogy emlékeznek: ők hogyan tanulták az olvasás-írást?

Olvass tovább...


Vaklárma - Két vidám játék otthonra

Mára két kitűnő játékkal készültem, melyekkel gyermeked képességeit fejlesztheted. Ráadásul mindkettő meglepően szórakoztató!

Olvass tovább...


Önutálat - Hogy segíthetsz?

Szülőként nagyon rossz hallani, ahogy gyermekünk önmagát szidja, bántja és szapulja, látni, hogy mennyire utálja magát. Vajon mit mondhatunk neki, amivel helyreállíthatjuk önbecsülését, és amivel pozitív légkört teremthetünk otthon?

Olvass tovább...


Talán a mozgás a kulcs gyermeked olvasási problémájának leküzdéséhez?

Tudtad, hogy az iskolai kudarcokat már a kisgyermekkori ügyetlen mozgás is előre jelezheti? Ha egy apróság sokszor megbotlik a saját lábában, vagy túl gyakran elesik, azt mondják rá: ügyetlen. De tudod-e, hogy valójában mi is okozza ezt az ügyetlenséget?

Olvass tovább...


Szintetikus vagy szóképes? Olvasástanítási módszerek

A magyar olvasás és írástanítás-tanulás történetében két alapvető módszert - szintetikus és a szóképes - különböztethetünk meg. A kiindulás és a cél mindkettő esetében azonos: a kiindulás az élőbeszéd, a cél a hangjelek összeolvasásának a képessége. Ma a különböző olvasástanítási módszerekről olvashatsz.

Olvass tovább...


Mi volt ma az iskolában? Szófakasztó játékok otthonra

Ha gyermeked jobban meg akarod ismerni, akkor erre a legjobb módszer, ha minél több időt töltesz vele aktívan, játék, kirándulás, közös munka közben. Mára néhány szófakasztó játékkal készültem, melyek egyben gyermeked megismerésében is segíthetnek.

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu