Varázsbetű Blog

Nyelvtanulás és motiváció

Mikor a nyelvtanulásról esik szó, mindig fontos kérdés a motiváció, azaz gyermeked érdeklődésének fenntartása a nyelvtanulás iránt. Vajon hogy érheted el, hogy gyermeked lelkes maradjon, és továbbra is örömmel tanuljon nyelveket?

Olvass tovább...


Hogyan válasszunk idegen nyelvet?

Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke minél hamarabb és minél több idegen nyelvet sajátítana el. De mit tegyen az a szülő, akinek a gyermeke diszlexiás? Vajon melyik nyelvet válassza? Melyikkel érdemes kezdeni? Melyiket lehet legkönnyebben elsajátítani?

Olvass tovább...


Péter és a hasfájás - Mi a reggeli sírás oka?

Péter minden kedden és csütörtökön hasfájósan ébredt, sírt, és gyakran megbetegedett. Ezen a két napon volt nyelvórája. A nyelvórát megelőző nap estéjén órákig tanulták a leckét, rengeteget gyakoroltak, Péter mégis alig-alig érte el még a kettest is.

Olvass tovább...


Mi a Te történeted?

Fiam általános iskolában heti három órában tanulta az idegen nyelvet hat éven keresztül. Végig ötös volt belőle, a legjobbak közé tartozott. Aztán a gimnáziumban jött a hideg zuhany...

Olvass tovább...


Nem tudsz angolul? De igen!

Az angol már annyira része mindennapjainknak, hogy sokszor öntudatlanul is angol szavakat használunk. Pedig nem is kellett bemagolnunk őket.

Olvass tovább...


Mit tehetünk, ha diszlexiás gyermekünk vért izzad az idegen nyelv elsajátítása közben?

Mivel a diszlexiás gyerekeknek általában gyenge a rövidtávú memóriája, az emlékezetfejlesztő módszerek segíthetik az idegen nyelv szókincsének, nyelvtanának és a szavak kiejtésének elsajátítását.

Olvass tovább...


Játékos feladatlap angoltanuláshoz

Játék-, és feladatötletek az angol nyelv játékos gyakorlásához

Olvass tovább...


A játék mindig jó megoldás

Az angol nyelvtanulás során nagyon fontos a játékosság. A gyerekek lételeme a játék, játék közben sokkal többet jegyeznek meg, mintha leültetnénk őket tanulni. De hogyan?

Olvass tovább...


Hogy szerezte meg Bálint a nyelvvizsgát?

Bálintnak kisiskolás kora óta gondot okozott a nyelvtanulás. Most végre le tudta tenni a nyelvvizsgát, így megkapta a diplomáját. Hogy sikerült neki?

Olvass tovább...


Nyelvtanulás diszlexiával

Szinte egyetlen iskola sem nyújt személyre szabott segítséget a nyelvtanulás során a diszlexiás és tanulási problémával küzdő gyerekeknek. Mit tehetsz, ha gyermeked számára gondot okoz a nyelvtanulás? Hogyan segíthetsz neki problémái leküzdésében?

Olvass tovább...


Érdekes cikkek a blogról

[legnepszerubb]

Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu