Varázsbetű Blog

Gondoljunk a madarakra is!

A szabadban élő madaraknak a tél nem csak a hideg miatt nehéz időszak, hanem azért is, mert a hó - amikor van - mindent belep, és ez nehézzé teszi a táplálékkeresést. Ha eddig nem tettük meg, most itt az ideje, hogy gondoskodjunk a kis szárnyasokról.

Olvass tovább...


Ajándék játék Mikulásra

Igen, idén is eljött a Mikulás, és ennek örömére mi is készítettünk Nektek egy kis ajándékot, egy számítógépes játékot, melyet ingyenesen letölthetsz és telepíthetsz. A játékkal a sorrendiség képességet fejleszthetitek, ami nagyon fontos az olvasás és a számolás javításához. A játékban összekevert sorozatokat - például a hét napjait - kell helyes sorrendbe rendezni. Remélem, tetszeni fog.

Olvass tovább...


Észrevesszük a tehetséget?

Vajon mi történik, ha a világ egyik leghíresebb hegedűművésze kiáll a metróba játszani? Egy érdekes, a Te gyermekedet is érintő történet arról, hogy mennyire nehéz észrevenni a tehetséget...

Olvass tovább...


Ritmusérzék és olvasás

Életünk alapja a ritmus. Meghatározza napjainkat, életünket, fejlődésünket. Ritmusa van a járásnak, a lélegzésnek a beszédnek, de még az alvásnak is. Az életben és az iskolában is számos helyen szerepet kap a ritmus, a ritmizálás. Az olvasási képességek javításában is fontos szerepe van a ritmusérzék fejlesztésének.

Olvass tovább...


Olvass úgy, mint egy diszlexiás

Egy diszlexiás barátom elmesélte nekem, hogy mit jelent számára az olvasás. Bár tud olvasni, de ez komoly figyelmet és erős koncentrációt igényel, és úgy tűnik, mintha a betűk össze-vissza ugrálnának. Most kipróbálhatod, milyen érzés így olvasni!

Olvass tovább...


Hogyan segítsek gyermekem számolási képességének fejlesztésében?

Az iskolában a számok világa, a matematika az egyik legfontosabb dolog, amivel gyermeked találkozik. Bár a tanulás látszólag csak az iskolában kezdődik, az alapokat gyermekednek már az óvodai évek alatt el kell sajátítania. Ha nem akarod, hogy az iskolai csengetés vészcsengő legyen, akkor Neked is foglalkoznod kell gyermekeddel! Ma a számolási képesség fejlesztéséhez kapsz segítséget és ötleteket.

Olvass tovább...


Hogy segíthetsz tehetséges gyermekednek?

Lehet, hogy a Te gyermekednek is van valamilyen rejtett képessége, azonban a tehetség nem tör felszínre, ha nem kap kellő támogatást. Mit tehetsz, ha segíteni akarsz gyermekednek?

Olvass tovább...


Négyzetkirakó

A kirakó egy szuper játék, mely rengeteg különféle, az olvasáshoz szükséges képességet fejleszt. Éppen ezért mára egy izgalmas kirakójátékot készítettünk.

Olvass tovább...


Apa apukája az én nagypapám?

Egész világunk egymásra épülő rendszerekből áll. Körülöttünk minden kisebb alkotórészekből áll, és ugyanígy minden dolog része valami nálánál nagyobbnak, összetettebbnek is. A rész-egész viszony felismerésének fejlesztése segít a tanulásban.

Olvass tovább...


Hogyan lesz a tűzből víz?

A szójátékok nagyon jól használhatóak a gyerekek olvasási képességének, szókincsének fejlesztésében. Éppen ezért mára egy kedves szójátékot készítettem ma Nektek.

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 89.600 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu