Varázsbetű Blog

Az a pokoli házi feladat

Nálatok is áll a bál, ha leckét kell írni?  Neked is könyörögnöd kell gyermekednek minden egyes matekpélda megoldásáért, minden egyes versszak megtanulásáért? Ma arról olvashatsz, hogy hogyan változtathatod meg gyermeked otthoni tanuláshoz való hozzáállását.

Olvass tovább...


A felnőttkori agysérülések következményei

A beszéd sajnos akkor is károsodhat, amikor már jól elsajátítottuk. Egy hirtelen baleset, idegrendszert károsító betegség, és az addig jól használt nyelv teljesen elveszhet. Az agy sérülése következtében az egyén és a külvilág közötti kommunikáció nehézkessé vagy lehetetlenné válhat.

Olvass tovább...


Ubukubu zűrkalandjai - Mesekönyv az olvasási képességek fejlesztésére

Az Ubukubu zűrkalandjai című könyv szórakoztató mese, és egyben kiváló eszköz gyermeked olvasási képességének fejlesztésére.

Olvass tovább...


Csodatévő három nap - Gyere velünk táborozni!

Amikor 2005-ben az első téli Kalandtábor szervezésébe belefogtunk, a legtöbben biztosra vették, hogy megbolondultunk. Karácsony és Szilveszter között az ember végre hanyatt dőlhet, kezében a távirányítóval, és élvezheti az ünnepi fogások maradékait. Vagy útra kelhet, felkeresni a rég nem látott rokonokat… De semmiképp nem indul táborozni! Mi korábban már többször megtapasztaltuk, a közösségben töltött, ünnepi pillanatok fantasztikus erejét, így kitartottunk őrült elképzelésünk mellett. Mára nem kérdés legyen-e Téli Kalandtábor!

Olvass tovább...


Játékok a ritmusérzék fejlesztéséhez

Írtam már Neked arról, hogy mennyire fontos a jó ritmusérzék gyermeked olvasási képességének fejlesztéséhez. Éppen ezért ma olyan játékötletekkel készültem, melyek segtségével gyermeked rimusérzékét fejlesztheted.

Olvass tovább...


Mi a közös az IKEÁ-ban és a magyar iskolarendszerben?

Új szekrényt vettünk a lányomnak, és amíg összeraktam, rájöttem, hogy rengeteg hasonlóság van az IKEA és a magyar iskola között. És ez nem feltétlenül pozitív...

Olvass tovább...


Miért nem beszél rendesen?

A beszéd esetében a normális fejlődés meglehetősen széles tartományban mozog, és általában azok is hamar felzárkóznak a többiekhez, akik később kezdtek szavakat vagy mondatokat mondani. De előfordulnak olyan esetek, amikor nem egyszerűen kései fejlődésről van szó, hanem komolyabb probléma, akadályozott beszédfejlődés, vagy diszfázia rejtőzik a tünetek hátterében. Mit tehetsz, ha gyermeked beszéde nem fejlődik?

Olvass tovább...


A ritmus varázslata

Vajon milyen hatással van a ritmusérzék gyermeked olvasási képességére? Ma a ritmus tanulásban betöltött szerepéről és a fejlesztési lehetőségekről olvashatsz.

Olvass tovább...


Diszgráfia - A tanulási zavar, amiről tudnod kell

Gyermeked füzete hemzseg a helyesírási hibáktól, gyakran még olyan egyszerű szavakat is elront, mint az egy, vagy az alma. A sorok kuszák, mint a kócos haj. Mi az oka, és hogy segíthetsz?

Olvass tovább...


Vigyázat! Áltudomány!

Az utóbbi hetekben az egész világon, elterjedt a hír, hogy egy francia tudóscsoport megtalálta a diszlexia okát. Meglepve fogadtam a hírt, hiszen én eddig is úgy tudtam, hogy tudjuk, mi okozza a diszlexiát.

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu