Varázsbetű Blog

Hogy segíthetsz tehetséges gyermekednek?

Lehet, hogy a Te gyermekednek is van valamilyen rejtett képessége, azonban a tehetség nem tör felszínre, ha nem kap kellő támogatást. Mit tehetsz, ha segíteni akarsz gyermekednek?

Olvass tovább...


Négyzetkirakó

A kirakó egy szuper játék, mely rengeteg különféle, az olvasáshoz szükséges képességet fejleszt. Éppen ezért mára egy izgalmas kirakójátékot készítettünk.

Olvass tovább...


Apa apukája az én nagypapám?

Egész világunk egymásra épülő rendszerekből áll. Körülöttünk minden kisebb alkotórészekből áll, és ugyanígy minden dolog része valami nálánál nagyobbnak, összetettebbnek is. A rész-egész viszony felismerésének fejlesztése segít a tanulásban.

Olvass tovább...


Hogyan lesz a tűzből víz?

A szójátékok nagyon jól használhatóak a gyerekek olvasási képességének, szókincsének fejlesztésében. Éppen ezért mára egy kedves szójátékot készítettem ma Nektek.

Olvass tovább...


Rendező - Játékötlet otthonra

A hétköznapi logikának fontos része az ok-okozati összefüggések felismerése, annak megértése, hogy az események milyen sorrendben követik egymást. Ma ennek a képességnek a fejlesztésére készítettünk Nektek egy játékot.

Olvass tovább...


Így fejlesztheted otthon is gyermekeid képességeit!

Gyermeked képességeinek fejlődését meghatározza, hogy szülőként mennyit foglalkozol vele. Ma ahhoz kapsz hasznos ötleteket, hogy mit és hogyan játsz gyermekeddel, ha szeretnéd, hogy jó eredményeket érjen el az iskolában.

Olvass tovább...


Depressziós gyerekek

Az utóbbi 50-70 évben hét-nyolcszorosára nőtt a depressziós gyerekek aránya. Vajon mi az oka, és mit tehetünk ellene?

Olvass tovább...


Nyelvfejlődés, beszéd és gondolkodás

Gondalatainkat a beszéd és a nyelv segítségével adhatjuk át egymásnak. Sajnos azonban a gyerekek és a tanárok által használt nyelv sokszor annyira különbözik egymástól, hogy az már a megértést akadályozza. Hogyan tudsz szülőként segíteni gyermekednek?

Olvass tovább...


Kezet rá!

A mindennapi tanulás során sokszor hajlamosak vagyunk arra, hogy csak tananyag információtartalmának elsajátítására koncentráljunk, azaz csak az új ismereteket kérdezzük ki gyermekünktől, vagy éppen ellenőrizzük a házi feladat elkészítését. Pedig éppen ilyen fontos az is, hogy a tanulási képességek testi, idegrendszeri hátterét fejlesszük.

Olvass tovább...


5 módszer gyermeked képzeletének erősítésére

Azt hihetnénk, hogy képzelődni gyerekjáték. Pedig nem is annyira egyszerű! Valójában elég nehéz olyasmit elképzelni, amit még nem láttunk. Ma gyermeked képzeletének és kreativitásának fejlesztéséről olvashatsz.

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu