Varázsbetű Blog

Péter és a hasfájás - Mi a reggeli sírás oka?

Péter minden kedden és csütörtökön hasfájósan ébredt, sírt, és gyakran megbetegedett. Ezen a két napon volt nyelvórája. A nyelvórát megelőző nap estéjén órákig tanulták a leckét, rengeteget gyakoroltak, Péter mégis alig-alig érte el még a kettest is.

Olvass tovább...


Diszlexia és nyelvtanulás

Sok szülő panaszkodik, hogy gyermekének diszlexiája és tanulási nehézségei miatt gondjai vannak az idegen nyelv elsajátításával, és a nyelvvizsga megszerzésével. Vajon mi a megoldás?

Olvass tovább...


Hogy szerezte meg Bálint a nyelvvizsgát?

Bálintnak kisiskolás kora óta gondot okozott a nyelvtanulás. Most végre le tudta tenni a nyelvvizsgát, így megkapta a diplomáját. Hogy sikerült neki?

Olvass tovább...


Miért kudarc olyan sok gyerek számára az általános iskolai nyelvtanulás? És mit tehetünk ellene?

A szülők véleménye és a felmérések egyaránt igazolják: Magyarországon az általános iskolai nyelvtanítás kudarc. A gyerekek többsége nem tud a tanult idegen nyelven kommunikálni. Van megoldás?

Olvass tovább...


Te is fontosnak tartod, hogy gyermeked beszéljen idegen nyelveken?

Tudom, Te is azok közé a szülők közé tartozol, akik felelősen gondolkodnak gyermekük jövőjéről. Éppen ezért Te is szeretnéd, hogy gyermeked minél több idegen nyelvet beszéljen, és minél több országban legyen képes kommunikálni.

Olvass tovább...


Olvasó mozgás

Valószínűleg Te is tisztában vagy vele, hogy az életben gyermeked mozgásfejlődése nagy jelentőséggel bír, s hogy sorrendileg is meghatározott utat jár be. Ma a mozgásfejlesztés fontosságáról és hatásairól olvashatsz.

Olvass tovább...


8 hula-hopp ötlet

A mozgásfejlesztés egyik legjobb eszköze a hula-hopp karika. A játék hagyományos formáját legtöbben ismerik: a gyerek a derekán pörgetve, keze érintése nélkül próbálja megtartani a karikát. De nem csak erre használható, hanem számtalan más játékra is, és nem csak lányoknak, hanem akár fiúknak is. Ráadásul ezek a játékok amellett, hogy a mozgás, és így a tanulási képességek fejlesztésében használhatóak, unaloműzőnek is kiválóak.

Olvass tovább...


Neked mi a legértékesebb tulajdonod?

Ha valaki megkérdezné Tőled, hogy mi a legértékesebb vagyontárgyad, mit felelnél? Mi az, aminek a legnagyobb értéke van mindazok közül, amit valaha az életben szereztél?

Olvass tovább...


Mit olvasson a gyerek nyáron?

Indul a nyár, és vele a kötelező olvasmányok időszaka. Ma megmutatom hogyan és mit érdemes olvastatni a gyermekeddel nyáron, és ötleteket adok, az olvasnivaló kiválasztásához is.

Olvass tovább...


Játékötlet nyári szünetre

Ma véget ér a tanév, és végre megkezdődik a nyári vakáció. Tíz hét szünet, tíz hét pihenés. Talán hasznodra lesz ez a mai két játék: Tortasütés és Viadal.

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 89.600 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu