Varázsbetű Blog

Játszani is engedd...

Mit teszel, ha gyermekednek a foci az erős oldala? Beíratod egy balettiskolába? Ha szépen énekel, akkor trombitát veszel neki? És amikor felfedezed, hogy gyermeked remek novellákat ír, akkor számítógép programozót kezdesz nevelni belőle?

Olvass tovább...


Kitüntetett figyelem

A gyermeknevelés egyik legidőigényesebb része a figyelem. Sokszor éppen akkor van gyermekünknek a legnagyobb szüksége a figyelemre, amikor egyáltalán „nem alkalmas”, amikor minden porcikánk tiltakozik ellene, amikor fáradtak vagyunk, vagy ezer más dolgunk van. De vajon árthatunk vele, ha nem figyelünk oda gyermekünkre?

Olvass tovább...


A diszlexia érzelmi oldala

A diszlexia nem csupán gyermeked olvasási, írási képességét és általában a tanulás minőségét befolyásolja, hanem hatással van gyermeked lelki egészségére is. Valójában az érzelmi következmények sokkal hosszabb távon hatnak, és jóval nagyobb problémát okozhatnak, mint maga az olvasási zavar. Ma a diszlexia érzelmi oldaláról olvashatsz.

Olvass tovább...


Neked is eleged van?

Neked is eleged van az iskolai kudarcokból? Eleged van a vég nélküli gyakorlásokból, a kínlódásból, a szenvedésből? Eleged van a reggeli sírásból, a hasfájásból? Van megoldás!

Olvass tovább...


A titkos összetevő

Tudom, hogy segíteni szeretnél gyermekednek. Tudom, hogy sokszor, és sokat gyakoroltok, sokszor késő estig ültök a könyvek mellett, és tanultok, gyakoroltok. Ennek ellenére gyakran úgy érzed, hiábavaló az egész, nem juttok előre semmit, vagy legjobb esetben is csak csigatempóban haladtok. Vajon mi a megoldás? Van segítség?

Olvass tovább...


Értő olvasás teszt

Gyermeked tanulási képességét leginkább az értő olvasás szintje határozza meg. Éppen ezért készített Radnay Péter, a Bodzavár Oktatási Alapítvány vezetője egy Értő olvasás tesztet, melynek kitöltésével támpontokat kaphatsz gyermeked olvasási képességéről.

Olvass tovább...


Tervezd meg gyermeked jövőjét!

Tudod Te is, tudom én is, mennyire fontos a precíz tervezés, a napi rutin mégis többnyire felülírja az előrelátást! Például minden szülő napi „aggódási listáján” dobogós a középiskolai továbbtanulás, ennek ellenére legtöbben nem készülnek tudatosan a felvételire, megelégednek az általános iskola által nyújtott információkkal és felkészítéssel. Ennek aztán legtöbbször meg is van az eredménye! A hiba oka a gyenge tervezés. Ma a tervezés fontosságáról és módszereiről olvashatsz.

Olvass tovább...


Anyu, fáj a hasam!

Cseng a telefon, a tanító néni hív: Gyere gyorsan, mert gyermeked rosszul van. Te rohansz, és aggódsz, és azonnal elhozod őt a suliból. Hasfájás. Csak az a furcsa, hogy ahogy kiléptek az iskola kapuján, a görcs megszűnik, gyermeked arca kisimul, és úgy tűnik, minden rendben. Ma arról olvashatsz, mit tehetsz, ha gyermekednek rendszeresen fáj a hasa.

Olvass tovább...


Őrmester a családban

Az iskola rákényszerít, hogy otthon az ő érdekeit képviseld gyermekeddel szemben. Ezért aztán szép lassan őrmesterré váltál, a tanulás rendőrévé, akinek a feladata az utasítás, a számonkérés és az ellenőrzés, és ehhez a lehető legváltozatosabb fegyelmezési eszközöket veti be a könyörgéstől a dorgáláson és szidáson át a szobafogságig, a tévé- és internetmegvonásig. Az iskolának köszönhetően meggyengült a gyermekeddel való kapcsolatod, az őszinte szeretet és bizalom helyét átvette a gyanakvás és a kétely.

Olvass tovább...


Egy igaz történet

A nagycsoportos Józsika nagyon várta az iskolakezdést. Mindenki arról beszélt neki, hogy az iskola milyen jó lesz, mennyi új dolgot fog megtanulni, mennyi izgalmas érdekességről fog hallani. Józsika egész nyáron a tolltartóját rendezgette, a füzeteit nézegette, a könyveit csodálta.

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 89.600 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu