Varázsbetű Blog

Öt ötlet a játékos betűtanulásra

A betűtanulás sokszor fárasztó tevékenység, amit a gyerekek gyakran unalmasnak tartanak. Ráadásul az írás során olyan összetett finommozgásokra van szükség, amire sok gyermek még nem képes. Éppen ezért minden lehetőséget meg kell ragadnunk arra, hogy játékos formában gyakoroljuk a betűket. Ma erre adok pár ötletet.

Olvass tovább...


Gyermeked fizeti meg a diszlexia árát

Sokkal több gyermek küzd diszlexiával, mint gondolnánk. A szakértők szerint a gyerekek körülbelül 10-12%-a küzd a diszlexia valamely formájával, de nem mindenkinél fedezik fel a problémát. Ők némán szenvednek. Vajon mi lesz velük?

Olvass tovább...


Hogyan érheted el, hogy gyermeked megszeresse a tanulást?

Létezik egy meglepően egyszerű módszer arra, hogy gyermeked megszeresse a tanulást. Három egyszerű lépés.

Olvass tovább...


Hogyan legyek jó szülő?

Szülőnek lenni életünk egyik legfontosabb szerepe. Éppen ezért mindig ott bujkál bennünk a kérdés: "Jó szülő vagyok? Hogyan lehetnék még jobb szülő?"

Olvass tovább...


Benedek Elek - Kisokoska

Elmesélted már gyermekednek Kisokoska történetét? Ez az okos fiú egyszer valami szépet álmodott, de még az édesanyjának sem árulta el az álmot. Ma Benedek Elek Kisokoska című meséjét hallgathatod meg.

Olvass tovább...


Szem és kéz

Az írás bonyolult művelet, melyhez fejlett képességekre van szükség. Ilyen például a szem és a kéz pontos, összehangolt mozgásának képessége, vagy a helyes ceruzafogás.

Olvass tovább...


Fontos a korai segítség

Azok a tanulási nehézséggel küzdő gyerekek, akik nem kapják meg a számukra szükséges segítséget, az idő múltával egyre jobban lemaradnak. Vajon hogyan segíthetünk szülőként a lehető leghatékonyabban?

Olvass tovább...


Játékosan könnyebb - Játékötletek olvasástanuláshoz

Mára olyan játékokkal készültünk, melyek segítségével az írás, a betűtanulás, a betűkapcsolás tanulását segíthetjük, vagy készíthetjük elő. Az írástanulásban a biológiai érés mellett fontos szerepe van a játékos gyakorlásnak is.

Olvass tovább...


A teljesítménykényszer rabságában

A szülők között valóságos versenyfutás folyik azért, hogy gyermekeikbe minél több ismeretet töltsenek. Már az óvodában elkezdődnek a különórák: idegen nyelv, zene, tánc stb. Azonban minden jó szándék ellenére, lehet, hogy ártunk ezzel gyermekünknek!

Olvass tovább...


Hogyan táltosodott meg a bukdácsoló Sanyi egyik napról a másikra?

A nyolcadikos Sanyi soha nem volt jó tanuló. Nem szeretett tanulni, nem figyelt oda az órákon, csak annyit tett meg, hogy a bukást elkerülje. Éppen ezért volt meglepő, amikor egyik órán Sanyi tündökölni kezdett. Vajon mi volt a varázslat? Mi volt Sanyi hirtelen sikerének titka?

Olvass tovább...


Érdekes cikkek a blogról

[legnepszerubb]

Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu