Kezdőlap | Blog | Játékok | Hírlevél | Kapcsolat | Letöltések | Vevőink írták | Diszlexia tár | Diszlexia-tesztPróbálja ki!

Négynapos ingyenes tesztelési lehetőséget biztosítunk Önnek!

Töltse le a
Varázsbetű Diszlexia Programcsalád telepítőjét, használja a programokat négy napig ingyen, és döntsön utána!

 


8.900 forint értékű hírlevél most ingyen!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és ajándékba kapja

"A 10 legsürgősebb tennivaló, ha gyermeke tanulási problémákkal küzd!"
című cikkünket!

Iratkozzon fel hírlevelünkre,
és hetente új tanácsokat, információkat, ötleteket kap a diszlexia leküzdéséhez, gyermeke fejlesztéséhez.


Adjon egy esélyt gyermekének!

Rendelje meg a Varázsbetű Diszlexia Programcsaládot
otthoni használatra

89.600 Ft
helyett
29.700 forintos
áron, és ajándékba kapja angol nyelvű diszlexia csomagunkat és "Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához" című
e-könyvünket is!


 Diszlexia-tár


Mindenki megtanulhat olvasni

A diszlexiáról évekig nem hallhattunk, sokan ma is betegnek tartják azt a kisgyermeket, aki csak nagyon nehezen birkózik meg az írás- és olvasás tudományával.
Interjú Meixner Ildikóval 


 

Anyanyelvi akadályok
Ismert tény, hogy azokban az országokban, amelyek nyelvének helyesírása bonyolultabb és rendhagyóbb az átlagnál, nagyobb a diszlexiások aránya. Vajon miért?


 

Ahány nyelv, annyi diszlexia

A diszlexia kulturálisan meghatározott, azaz az olvasási zavarokért felelős agyi régiók máshol helyezkednek el egy kínainál, egy magyarnál vagy egy angolnál.


 

Csépe Valéria - Miért csak az ember olvas?

Az állatok többsége, így az ember is jelzések összetett rendszerét használja arra, hogy kommunikáljon a fajtársakkal. Beszélni azonban csak az ember beszél, és ennek maradandó megörökítésére rajzban, írásban is csak az ember képes. Erre agyának sajátos fejlődése tette alkalmassá.


 

Beszédhiba a viselkedészavar hátterében  

A gyermek agresszivitása és figyelmetlensége, a rossz beszédértés melléktüneteként jelentkezhet.


 

Mi a diszlexia oka?

A diszlexia nem betegség. Megoszlanak a vélemények, hogy hiányállapotnak, vagy  átlagtól eltérő adottságok következményének tekintsük.


 

Speciális osztályok diszlexiásoknak

A közoktatásban tanulók nyolc-tíz százaléka diszlexiás. Többségük elkallódik, s elenyésző hányaduk jut el az érettségiig.


 

Az olvasástanítás módszerei

Írásrendszerünkben az egyes fogalmak jelölése a hozzájuk tartozó szavak hangjainak megfelelő betűk megfelelő sorával történik.


 

A gyerekek harmada funkcionális analfabétává válhat

A jelenség hátterében szakértők szerint egyes tanítási módszerek állnak.


Miként küzdenek problémáikkal a diszlexiás felnőttek? "Jobb kezes vagyok, és ha hirtelen nem tudom megállapítani, melyik a bal kezem - ami sajnos gyakran még ma is előfordul, felemelem azt a - jobb - kezemet, amelyikkel a ceruzát fogom."


Az agyi aktivitás zavara és a diszlexia

Az agy robotpilótának nevezett része - amely lehetővé teszi, hogy különösebb gondolkodás nélkül végezzünk összetett mozgásokat - kapcsolatban áll a diszlexiával…


Megtalálták a diszlexia genetikai okát

A tudósoknak sikerült azonosítaniuk a diszlexiát okozó gén helyét, így lehetővé vált az olvasási rendellenesség szűrése és korai kezelése.


A diszlexiások rendellenes agyműködése

A diszlexiás emberek agyműködése sok rendellenességet mutat olvasás közben - egyes területeken alul-, máshol túlműködést.


A diszlexiáról röviden

A betűtévesztés és a szövegértési hibák diszlexiára utalhatnak.
Diszlexia - Ma már nem ismeretlen kifejezés, egyre többször találkozunk vele.


A discalculiáról röviden

Számolási zavarra utal, ha a gyermek nem szereti a matematikát. A számolási zavar, avagy discalculia ugyanúgy az érzékelésfejlődés zavara, mint az olvasási és írási nehézségek.


Nyelvreform is javíthatna a diszlexia tünetein

A diszlexiások problémája nagyban függ attól, hogy milyen nyelvet beszélnek.


Expedíció az érdeklődési kör felfedezésére

A szülőnek nem könnyű megérteni: a gyerek nem beteg, nem is fegyelmezetlen, nem fogyatékos, akkor miért olyan nehéz iskolát találni neki?


Bukfenc és diszlexia

A csúszó-mászó, később futkározó és labdázó kisgyerek ezekkel a mozgásokkal nem csupán a testét ügyesíti, hanem az agyát is csiszolja.


Genetikus diszlexia

Egy évvel azután, hogy a tudósok felfedezték azt a gént, melynek hibája diszlexiához vezet, két további hasonló gént találtak.


A gyerekek nem veszik poénra a relaxációt

Balatonfűzfőn a diszlexiás diákok felmenthetők az írásbeli dolgozatok alól. Csaknem százötven diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás diák tanul a balatonfűzfői Öveges József középiskolában. Eddig két évfolyam érettségizett, a végzősök döntő többsége tovább tanul.


Speciális igényű tanulók a középiskolában
A valódi megoldás az, ha a működő iskolák válnak differenciáltabbakká, figyelembe veszik a különböző tanulócsoportok sajátosságait, és így biztosítják minél több fiatal számára a kedvező starthelyzetet, amely előrevetíti az iskolai tanulmányok eredményes befejezésének esélyét is.


A diszlexia problémájával küzdő fiatalok diplomaszerzési lehetőségéről
A diszlexiás hallgatók szakvélemény alapján mentesülhetnek a vizsgakötelezettség alól, illetve más formában tehetnek vizsgát.


Diszlexiás diákok

A közoktatási törvény a sajátos nevelési igény kategóriáját a szakértői és rehabilitációs bizottságok szakvéleményéhez köti, és két nagy csoportját különbözteti meg.


Hrivnák Ilona:
Lusta? Nem szeret számolni? - Diszkalkuliások a közoktatásba

A cikk megírásának célja a súlyos számolási zavar meglétének bizonyítása az érdeklődőknek és a kétkedőknek, valamint annak bemutatása – feladatok, foglalkozások, eredményes életutak vázlatos ismertetésével –, hogy a matematikai korrekció során is a személyiség megerősítésén van a hangsúly. A személyiség kiteljesítése jelenti ugyanis azt az alapot, amelyen leginkább ki lehet bontakoztatni a diszkalkuliás fiatalok képességeit, s lehetőséget lehet biztosítani számukra, hogy választott szakmájukban hasznosnak, sikeresnek, életük során teljes értékű állampolgárnak érezhessék magukat.


Gyakorlatok

Gyakorlatok betűtévesztőknek
A betűtanításkor a homogén gátlás elkerülése miatt ügyelni kell arra, hogy a vizuális és a fonetikai hasonlóságon alapuló betűket egymástól időben távol tanulják a gyerekek.


Hogyan segíthetünk a diszkalkuliás gyereknek?

Mindenekelőtt keressük meg a számolási, számlálási tudásának azt az utolsó fokozatát, amit még pontosan értett.


Túlélőkészlet felnőtt diszlexiásoknak

Mik az erősségeid?
Mi segít a megjegyzésben, tanulásban?


Fejleszthető tornával az értő olvasás, az írás, a számolás?

Mozgásterápia segítségével lehetőséget biztosíthatunk az idegrendszer számára, hogy bepótolja lemaradásait.


Mozgásterápia

Hatására a tanulás és a gyakorlás meghozza gyümölcsét, még egy rossz képességű, de egyébként normál intellektusú gyerek is képes különösebb megerőltetés nélkül, jó közepes színvonalon megfelelni a normál általános iskola követelményeinek.


Új eredmények a diszlexia kutatásában

Figyeljük meg, milyen területeken vannak a gyereknek problémái, és építsünk fel játék- és foglalkozássorozatot, amely segít javítani ezeket a területeket.


Linkek

Érdekes oldalak a diszlexia témájával kapcsolatban

 


Szakirodalom

Szekeresné Bucsy Piroska: Egy beszédben akadályozott gyermek komplex eset-feldolgozása

Az óvodai csoport vezetője kért, hogy a pár hete újonnan érkező középsős korú kisfiút figyeljem meg a csoportban.


Dr. Csépe Valéria: Beszédészlelés, szenzoros emlékezet és diszlexia

Az elmúlt csaknem két évtized-ben a diszlexia egy új, koherens modellje alakult ki, egy olyan modell, amely a fonológiai fel-dolgozásra, a nyelvi képességek összetett struktúrájára épít.

 


Szekeresné Bucsy Piroska: A diszlexia-veszélyeztetettség jelei és terápiája az óvodában

Megtanulni olvasni annyit jelent, hogy képessé válik a gyermek az írásban rögzített  beszédegységek értelmes felfogására. Képes gondolattá alakítani egy vizuális jelekből álló sort.


Balogh Péterné: Az olvasási képesség fejlesztése számítógéppel

Aki részképesség-zavarosokkal foglalkozik, tudja, hogy milyen komoly gondot jelent számukra az írás. Számukra óriási jelentőségű lehet a számítógép világának felfedezése, a szövegszerkesztő programok megismerése.


Adamikné Jászó Anna: Hogyan tovább a harmadik évezredben? 

Az olvasástanítás történetének felhasználása
az olvasás-kutatásban és -tanításban


Előadások

Tanítók konferenciája, 2008. április 10.

Képriport

 


Hifi Klub, Tatabánya, 2008. április 23.

Képriport

 

Sok gyermek szüleinek nevében is KÖSZÖNÖM, hogy ilyen segítséget nyújtanak és segítenek megelőzni a későbbi kudarcokat. KÖSZÖNÖM!
Hornokné Juhász Erika

Kérem az ingyenes próbát!Szuper a program, imádják a gyerekek! Sokkal hatékonyabb a gyakorlás, mint bármi eddig használt módszerrel.
Fülöp Krisztina

Kérem az ingyenes próbát!


A gyerek jól szórakozott a feladatokkal, ez kész csoda, mert már a haja is égnek áll bármilyen feladattól. A CD számunkra nélkülözhetetlen!
Varga Anna

Kérem az ingyenes próbát!


Csodálatos segítsége diszlexiás, diszgráfiás, és diszkalkuliás 10 éves gyermekemnek. A diszlexia kezeléséhez hasonló segédeszközt idáig nem találtunk.
Murányiné Hajnalka

Kérem az ingyenes próbát!


Rendkívül hasznosnak és jól használhatónak tartjuk az Önök által fejlesztett programot tanórai és tanórán kívüli foglalkozásokon egyaránt.
Pongrácz Tímea

Kérem az ingyenes próbát!


Logopédusként dolgozom egy budapesti általános iskolában. Az összes megismert logopédiai program közül szeretném kiemelni ezt, az én elvárásaimnak leginkább megfelelő, legsokoldalúbb programot.
Balogh Péterné

Kérem az ingyenes próbát!


Ragyogónak tartom a program-csomagjukat. Pedagógus vagyok, s a megtekintés után ajánlottam a tanítványaim szüleinek. A kollégáim is elragadtatással nyilatkoztak a tartalmáról.
Dorcsinecz Jánosné

Kérem az ingyenes próbát!


Laikus szülőként úgy gondolom, hogy a diszlexia problémájával küzdő gyerekeknek nagy segítségére lehet ez a program.
Nagy Szilvia

Kérem az ingyenes próbát!


Nagyon-nagyon tetszik ez a gyakorló anyag! Én ált. isk. 1-2. osztályában tanítok olvasni, írni, és csak gratulálni tudok ehhez a munkához! Az biztos, hogy tanítványaimnak és iskolámnak javasolni fogom a vásárlást! Az a véleményem, hogy nem csak diszlexia kezelésére, hanem teljesen átlagos gyerekeknek is igen jó gyakorlást biztosít ez a sokszínű feladatsor!
Csányi Judit

Kérem az ingyenes próbát!Kazal Kolos (ügyvezető)
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.

Telefon:87/482-155, Mobil:  30/227-06-91, Fax: 87/482-155

e-mail:
 info@varazsbetu.hu
Skype internetes telefon:
 

 Varázsbetű - Diszlexia otthon     Diszlexia teszt     Diszlexia Fórum     Diszlexia Info 

Kezdőlap | Blog | Játékok | Hírlevél | Kapcsolat | Letöltések | Önök írták Fórum | Diszlexia tár | Diszlexia-teszt