Varázsbetű Blog

Három halálos bűn a gyer­mek­ne­ve­lés­ben

Nemrég egy anyuká­val beszélgettem. Kis­fia most lesz hat éves. Első gyerek. Hamar kiderült, hogy az anyukában mennyi a bizonytalanság. Aggódik, hogy mikor tesz jót a gyermekének, mikor árt neki. Nem tudja, vajon az a helyes, ha szigorúan bánik vele, vagy inkább az ha szabadon engedi. Mindenki tanácsokat ad, a nagymamák, a rokonok, a barátnők, az óvónők, a gyerekpszichológus, a tévé. Mindenki jó szándékkal teszi, de ellentmondanak egymásnak, és csak összezavarodik tőlük az ember.

Olvass tovább...


Játékötlet: Kakukktojás

Egy olyan játékkal készültem ma, melyet a gyerekek nagyon szeretnek, mert megmozgatja logikájukat: Ez a kakukktojás.

Olvass tovább...


Figyelem! Zavar!

Gyermeked figyelmetlen és szétszórt? Elfelejt dolgokat, gyakran elhagyja a holmiját? Órán nem figyel oda, ábrándozik, lemarad a többiektől? Nem kitartó, hamar elfárad, és a legkisebb zaj elvonja a figyelmét?

Olvass tovább...


Miért fontos fejlesztened gyermeked olvasási képességét?

Sokat beszélünk az olvasási képesség fejlesztéséről, arról, hogy hogyan tudjuk fejleszteni gyermekeink olvasási képességét, és hogyan tudunk nekik segíteni abban, hogy jobban olvassanak. De keveset beszélünk arról, hogy valójában mi is az az olvasás.

Olvass tovább...


Így lehet gyermeke okosabb

Még nem volt szerencsém eljutni Kínába vagy Japánba, csak tévében, moziban látom időnként ezeket az országokat. Mindig meglepődöm rajta, amikor látom, ahogy a városi parkokban egy-egy csoport – férfiak, nők, fiatalok, idősek – együtt mozognak. Látni lehet rajtuk, hogy élvezik, amit csinálnak, és nem csak a testüknek, hanem a lelküknek és a szellemüknek is jót tesz a mozgás.

Olvass tovább...


Csikorgó fogak

Ébredtél már arra, hogy furcsa zajok jönnek a gyerekszoba felől? Vetted már észre Te is, hogy gyermeked álmában a fogát csikorgatja? Rémítő élmény hallani, ahogy gyermekünk alvás közben összepréseli a két fogsorát, és csikorgó hangot hallat. Az embernek a hideg futkározik a hátán, és nem csak képletesen, hanem szó szerint is.

Olvass tovább...


Pokolba a fekete ponttal!

Sokszor panaszkod­nak arról a szülők, hogy korábban vidám, beszédes, érdeklődő gyermekük az iskolába lépve megváltozik: magába fordulóvá, hallgataggá, szorongóvá változik. Van, aki arról számol be, hogy gyermeke éjszaka sírva riad fel, mások rémálmokra panaszkodnak. Olyan szülők is akadnak, akik rosszullétekről - fejfájásról, hányingerről, hasi görcsökről – beszélnek, melyeknek az orvosok szerint semmilyen testi oka nincs. Mi lehet az oka ezeknek a változásoknak?

Olvass tovább...


Hogyan neveljünk olvasó gyermeket?

Egyre kevesebb gyerek olvas szívesen. Az olvasás többé nem örömforrás, csak szenvedés és kötelesség. Pedig olvasni tudni kell, hiszen az olvasás a tanulás és a munka alapja. Ma arról olvashatsz, hogy hogyan nevelheted gyermekeidet olvasóvá.

Olvass tovább...


Míg a halál el nem választ...

Válás. Olyan társadalomban élünk, melynek értékrendje elfogadja, sőt bizonyos esetekben akár támogatja is a válást. De ettől függetlenül valamennyien tudjuk, hogy minden egyes válás egy-egy tragédia, melyben mindkét fél sérül. És vannak „vétlen áldozatok” is.

Olvass tovább...


Olvasás és tájékozódás

Amikor tájékozódási képességről beszélünk, valami olyasmire gondolunk általában, mint például hogy egy gyereknek haza kell találnia az iskolából, vagy egy turista el tud igazodni egy idegen városban térkép és tájékoztató táblák segítségével, vagy éppen hogy egy tájfutó megtalálja a kijelölt pontokat az erdőben. De a tájékozódási képesség nem csak ezt jelenti.

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu