Varázsbetű Blog

Játszani is kell...

Mit teszel, ha gyermekednek a foci az erős oldala? Beíratod egy balettiskolába? Ha szépen énekel, akkor trombitát veszel neki? És ha felfedezed, hogy gyermeked remek novellákat ír, akkor programozót nevelsz belőle? Te is így neveled gyermeked? Te is úgy gondolod, hogy az a legjobb, ha Te határozod meg gyermeked életét?

Olvass tovább...


Szidás vagy dicséret? Melyiket választanád?

Dél-Afrikában, a Babemba törzsben, amikor valaki valami rosszat tesz, felelőtlenül vagy igazságtalanul cselekszik, a falu közepére kísérik, majd otthagyják. Egyedül, szabadon, mindenfajta bilincs vagy kötél nélkül. A törzs tagjai - férfiak, nők, gyerekek - ilyenkor abbahagyják a munkát, és összegyűlnek a falu közepén. Kíváncsi vagy rá, mi a vétkes büntetése? Szeretnéd tudni, mit tesznek vele?

Olvass tovább...


Miért nem beszél végre?

Természetes, hogy minden szülő megijed, ha azt tapasztalja, hogy gyermeke három éves kora körül már jár, de szinte még semmit sem beszél. A beszédfejlődésbeli elmaradás tünetei hol enyhébben, hol súlyosabban jelennek meg. Mi ilyenkor a teendő? Mit tehet a szülő és miben segíthet a szakember?

Olvass tovább...


A sikeres fejlesztés 6 titka (+1 jó ta­nács)

Van hat olyan titok, mely sokkal könnyeb­bé teheti számodra gyer­meked fejlesztését. Hat olyan titok, melyek alkalmazásával gyermeked könnyebben és szívesebben tanul, és gyorsabban fejlődik. Mik is ezek?

Olvass tovább...


Jobbak vagyunk, mint az angolok!

Elkészült a meseolvasási szokásokról szóló gyorskérdésünk értékelése! Örömmel jelentem, jobbak vagyunk, mint az angolok.

Olvass tovább...


Mondunk még esti mesét?

Gyorskérdés: Hányan mondanak még esti mesét?

Olvass tovább...


Benedek Elek - Az aranygyapjas kosok - hangos mese hétvégére

Letölthető és meghallgatható hangos mese

Olvass tovább...


Egy fontos képesség – Az alakállandóság

A sikeres iskolai tanulás egyik legfontosabb alapfeltétele az olvasás. Az olvasáshoz viszont a papíron látható alakok azonosságainak és különbségeinek felismerésére van szükség. Mai cikkünkből megtudhatja, hogyan fejlesztheti gyermeke e fontos képességét.

Olvass tovább...


Fordítsd előnyödre a hátrányod! Richard Branson a diszlexiáról

Richard Branson sikeres vállalkozó, dollármilliárdos, a több mint 400 vállalkozást egybefoglaló Virgin Csoport alapítója. És diszlexiás. Saját bevallása szerint nagyrészt a diszlexiának köszönheti a sikereit. Hogy miért?

Olvass tovább...


Hogyan garantálhatod, hogy gyermeked sikeres legyen az iskolában?

Nekünk, szülőknek az egyik legtermészetesebb vágyunk, hogy szeretnénk, ha gyermekünk jól szerepelne az iskolában. Szeretnénk, ha szépen énekelne, jól olvasna, pontosan számolna. Szeretnénk, ha valamiben kitűnne a többiek közül. De hogy érhetjük ezt el?

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu