Varázsbetű Blog

Hogyan dicsérd gyermeked?

Gyermekünk nevelése során a dicséret az egyik leghatásosabb eszköz. De vajon hogy kell jól dicsérni? Mikor kevés, és mikor sok a dicséret? Hogyan érhetjük el a dicsérettel a legnagyobb hatást?

Olvass tovább...


Van valami jó a tanulási problémákban?

Mikor kiderül, hogy gyermekünknek problémái vannak a tanulással, a különböző, enyhébb, vagy súlyosabb tanulási zavarok törvényszerűen váltanak ki indulatokat a családból és az érintett gyerekből is. Azonban, ha már így alakult, hozzuk ki a legjobbat ebből a helyzetből. Hogyan?

Olvass tovább...


Rész és egész - Ajándék játék

A tanulás során nagyon fontos, hogy a gyermek képes legyen felismerni a rész és az egész kapcsolatát. Ma a rész és egész viszony felismerésének fejlesztésére készítettünk egy játékot.

Olvass tovább...


Hogyan lehet élvezetesebb az esti meseolvasás?

Minden gyermek szereti a meséket és szükségük is van rá. Gyermekünk odabújik hozzánk, csend van, nyugalom. Nincs semmi más időtöltés, amely jobban csökkenti a stresszt a napi meseolvasásnál. Van pár ötletem, hogy hogyan tegyük az olvasást még élvezetesebbé.

Olvass tovább...


8 ötlet a rossz bizonyítvány ellen

Mit teszel, amikor gyermeked rossz jegyet hoz haza, vagy ha a bizonyítványban szerepel egy vagy több gyengébb osztályzat? Mielőtt elkezdenél kiabálni, veszekedni, esetleg a tanév év végéig tartó szobafogságra ítélnéd gyermeked, olvasd el a következő ötleteket!

Olvass tovább...


Szép beszéd - Jó olvasás

A sikeres olvasástanulás egyik legfontosabb alapfeltétele az ép beszéd és a jó beszédmegértés. A beszédhibák elfedhetik beszédértési problémákat, ennek következtében később zavarok jelentkezhetnek az olvasás- és írástanulás során. Mire figyeljen? Hogyan segíthet?

Olvass tovább...


Miért vagy ilyen hülye?

Mi, szülők gyakran szeretnénk változtatni gyermekünk viselkedésén. Úgy látjuk, hogy fegyelmezetlen, lusta, rendetlen, esetleg gyakran hazudik. Talán képes lenne jobb jegyeket szerezni, vagy lehetne kedvesebb a társaival, udvariasabb a felnőttekkel. Azonban ahhoz, hogy gyermekünk viselkedését meg tudjuk változtatni, sokszor előbb nekünk magunknak kell megváltoznunk.

Olvass tovább...


Okos lennél, vagy gazdag?

Igen, ha lehet, akkor egyszerre mind a kettő, okos is, ÉS gazdag is. Sőt, ha lehet kérni, akkor jó lenne még csinosnak (jóképűnek) is lenni. De mit válaszolnál, ha választani kell? Okos lennél inkább, vagy gazdag?

Olvass tovább...


Hogy segíthetsz gyermekednek teste megismerésében?

Az írási és olvasási problémák javításának egyik leghatékonyabb módja a mozgásfejlesztés. Ma olyan játékokkal készültem, melyek segítségével gyermeked testképét fejlesztheted.

Olvass tovább...


Játékötletek az írás fejlesztésére - Letölthető játékkal

A felnőtt nő szerepére készülve a lányok több olyan tevékenységet végeznek, mely a finommozgásokat fejleszti, például többet fűznek gyöngyöt, többet vágnak, varrnak. Ezek a foglalatosságok kitűnően fejlesztik a látás összpontosításának, fókuszálásának képességét, valamit összehangolják a szem és a kéz működését. Ez azért lényeges, mert írásnál a kéz mozgását a szem vezérli. Mára olyan játékokkal készültünk, melyek ezt a fontos képességet fejlesztik.

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu