Varázsbetű Blog

Kincs, ami van! Hogyan fejlesztheted gyermeked szókincsét?

"A szituáció definisztikai szuggesztivitása oly mértékben degradált, hogy az inhomogén struktúrájú szisztémákban koherens attitűd nélkül csak inkompetens trendeket lehet analizálni." A szókincs bővítésével gyermeked könnyebben fogja megérteni az új ismereteket, és gyorsabban fog tanulni. Mai cikkünkből arra kaphatsz választ, hogy hogyan segíthetsz neki ebben.

Olvass tovább...


5 M gyermeked olvasási képességének fejlesztéséhez

Egyre több, és egyre könnyebben hozzáférhető a képi információ, ezért nem vagyunk rászorulva az olvasásra. Egyre kevesebbet olvasunk. Azonban, ha gyermeked nem olvas, akkor olvasási képessége gyenge marad, és nem fog tudni tanulni. Mai cikkünkben 5 ötletet (5 M-et) olvashatsz arról, hogy hogyan javíthatod gyermeked olvasási képességét!

Olvass tovább...


Hogyan legyél jó szülő?

Szülőnek lenni életünk egyik legfontosabb, legnagyobb erőkifejtést és bevonódást kívánó szerepe. Talán éppen ezért mindig ott bujkál bennünk a kérdés: Jó szülő vagyok? Hogyan lehetnék még jobb szülő? Mai cikkünkben arról olvashatsz, hogy hogyan lehetsz elég jó szülő.

Olvass tovább...


Még egyszer a testközépvonalról

Gyermeked életének első éveiben a testközépvonal biztosítja, hogy mindkét testfél egyaránt fejlődjön. Ez a megosztottság azonban a mozgásfejlődés időszakának befejeztével már akadályozza a tanulási képességeinek fejlődését. Most megmutatjuk, hogy segíthetsz a gátlás lebontásában.

Olvass tovább...


Játékötletek a testközépvonal átlépéséhez

Az iskolás korban is megmaradt testközépvonali gát akadályozhatja az írás és az olvasás elsajátítását, kivitelezését. Mára olyan játékokkal készültem, melyek segítik a középvonali gát feloldását.

Olvass tovább...


Mi az a testközépvonal?

Hallottál már a testközépvonal szerepéről az írás-olvasás tanulásának folyamatában? Sokat segíthetsz gyermekednek, ha figyelembe veszed ennek szerepét. Hogyan? Mai cikkünkből megtudhatod...

Olvass tovább...


Mikor írtál utoljára kézzel?

Egy előadást hallgattam a múltkor. Jegyzetelni akartam, ezért füzetet és tollat vettem elő, hogy jegyzetelni kezdjek. Első pillanatban különös érzés kerített hatalmába, valahogy furcsán állt a kezemben a toll. Rájöttem, hogy több, mint egy éve írtam utoljára kézzel.

Olvass tovább...


Betűlabirintus

Az olvasni tanuló és olvasási problémával küzdő gyerekek legtöbbször a ‘b’, ‘d’, és ‘p’ betűket tévesztik össze egymással. Ma ennek a problémának a kezelésére készítettem egy játékot.

Olvass tovább...


Összetett szavak - kártyajáték

Ingyenesen letölthető játék, mely nem csak szórakoztató, de gyermeked szókincsét, és olvasási képességét is fejleszti.

Olvass tovább...


Hogyan tanulunk beszélni?

A beszéd nem csak a kommunikáció, hanem a gondolkodás és a tanulás eszköze is. Ha gyermeke beszéde nem a korának megfelelő, akkor komoly problémái lesznek az iskolában. Mire figyeljen oda gyermekének beszédével kapcsolatban? Hogyan veheti észre, ha gyermekének segítségre van szüksége? Mivel segíthet neki a legtöbbet? Olvassa el mai cikkünket, és választ kap ezekre a kérdésekre!

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu