Varázsbetű Blog

Csikorgó fogak

Ébredtél már arra, hogy furcsa zajok jönnek a gyerekszoba felől? Vetted már észre Te is, hogy gyermeked álmában a fogát csikorgatja? Rémítő élmény hallani, ahogy gyermekünk alvás közben összepréseli a két fogsorát, és csikorgó hangot hallat. Az embernek a hideg futkározik a hátán, és nem csak képletesen, hanem szó szerint is.

Olvass tovább...


Pokolba a fekete ponttal!

Sokszor panaszkod­nak arról a szülők, hogy korábban vidám, beszédes, érdeklődő gyermekük az iskolába lépve megváltozik: magába fordulóvá, hallgataggá, szorongóvá változik. Van, aki arról számol be, hogy gyermeke éjszaka sírva riad fel, mások rémálmokra panaszkodnak. Olyan szülők is akadnak, akik rosszullétekről - fejfájásról, hányingerről, hasi görcsökről – beszélnek, melyeknek az orvosok szerint semmilyen testi oka nincs. Mi lehet az oka ezeknek a változásoknak?

Olvass tovább...


Hogyan neveljünk olvasó gyermeket?

Egyre kevesebb gyerek olvas szívesen. Az olvasás többé nem örömforrás, csak szenvedés és kötelesség. Pedig olvasni tudni kell, hiszen az olvasás a tanulás és a munka alapja. Ma arról olvashatsz, hogy hogyan nevelheted gyermekeidet olvasóvá.

Olvass tovább...


Míg a halál el nem választ...

Válás. Olyan társadalomban élünk, melynek értékrendje elfogadja, sőt bizonyos esetekben akár támogatja is a válást. De ettől függetlenül valamennyien tudjuk, hogy minden egyes válás egy-egy tragédia, melyben mindkét fél sérül. És vannak „vétlen áldozatok” is.

Olvass tovább...


Olvasás és tájékozódás

Amikor tájékozódási képességről beszélünk, valami olyasmire gondolunk általában, mint például hogy egy gyereknek haza kell találnia az iskolából, vagy egy turista el tud igazodni egy idegen városban térkép és tájékoztató táblák segítségével, vagy éppen hogy egy tájfutó megtalálja a kijelölt pontokat az erdőben. De a tájékozódási képesség nem csak ezt jelenti.

Olvass tovább...


Saját kézzel - Ajándékötlet karácsonyra

Tangram. Egyszerű logikai játék, gyorsan elkészíthető ajándék karácsonyra.  

Olvass tovább...


Kakukktojás - játék a formamegkülönböztető képesség fejlesztésére

A diszlexiások számára gyakran gondot okoz, hogy megkülönböztessék egymástól a betűket. Mára egy formafelismerést fejlesztő játékot készítettünk gyermekének. A Kakukktojás játékban azt az alakzatot kell megkeresni, amelyik eltér a többitől.

Olvass tovább...


Ügyesebb kéz - szebb írás

A kéz az egyik legösszetettebb szerkezet az emberi testben. Rengeteg apró izom található benne, ezek összehangolt munkája szükséges ahhoz, hogy ujjainkat megmozdítsuk, hogy tudjunk fogni, szorítani, simogatni.

Olvass tovább...


Szó-doku - Játék a betűkkel

Az olvasás sebességének fokozására az egyik lehetőség az, ha fejlesztjük gyermekünk formafelismerési képességét. Ma ennek a képességnek a fejlesztésére készítettünk egy játékot gyermekének.

Olvass tovább...


Egy falat 'b', egy korty 'd'

Diszlexiás gyerekekkel végzett kutatások azt mutatják, hogy az olvasási nehézséggel küzdő gyerekek akkor tanulnak a legkönnyebben, ha a tanítás során a lehető legtöbb érzékszervet igénybe vesszük. De mit is jelent ez pontosan?

Olvass tovább...


Érdekes cikkek a blogról

[legnepszerubb]

Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu