Varázsbetű Blog

Alakállandóság - Az olvasástanulás fontos lépcsője

A sikeres olvasástanulás alapfeltétele, hogy gyermeked képes legyen felismerni az apró eltéréseket, a formák közötti azonosságokat és különbözőségeket. Az írás és olvasás elsajátítása lehetetlen e folyamat zavartalan működése nélkül.

Olvass tovább...


Hogy mondjam el neki?

Egy idő után minden diszlexiás gyerek észreveszi, hogy valami nincs rendben. Ekkor teszi fel a kérdést: - Mi a baj velem? Miért olvasok sokkal rosszabbul, mint az osztálytársaim? Miért kell nekem sokkal többet tanulnom, mint a többieknek? Én butább vagyok, mint ők?

Olvass tovább...


Logikus? Szórakoztató észjátékok

A matematikai gondolkodás alapja a problémákra való érzékenység, és a megoldás keresése iránti érdeklődés. Fontos, hogy gyermeked képes legyen megfigyelni és észrevenni az apró különbségeket, felismerni az összefüggéseket. Ezek a képességek nagyon jól fejleszthetők logikai játékok segítségével. Ma néhány izgalmas és elgondolkodtató játékötletet olvashatsz.

Olvass tovább...


Jó játék a fejlődés kulcsa

Sokszor mondjuk a gyerekeinknek, hogy érdemes lenne játék helyett inkább tanulni. Pedig a játék valójában nagyon hatékonyan fejleszt, sőt tanít. Vajon hogyan használhatod a játék erejét gyermeked képességeinek fejlesztésében?

Olvass tovább...


Miért jobb a jó szülő, mint a tökéletes?

Csak akkor lehetünk tökéletes szülők, ha feladunk mindent, és csak gyermekeink nevelésére koncentrálunk. De jó ez vajon a gyerekeinknek?

Olvass tovább...


Játékok a beszédészlelés fejlesztéséhez

A gondolkodás, és a kommunikáció alapja a beszéd, és természetesen a tanulás sem képzelhető el a beszédértés megfelelő fejlettsége nélkül. Ma a beszédértés fejlesztéséhez adunk ötleteket.

Olvass tovább...


Tényleg diszlexiás?

Vajon egy óvodás gyerek lehet diszlexiás? Mire kell figyelni, milyen tünetek jelezhetik előre a diszlexiát, és vajon van lehetőség arra hogy még az iskola megkezdése előtt segíts gyermekednek?

Olvass tovább...


Ne ítélkezz!

Gyakori, hogy a diszlexiás gyermek családjának környezete kéretlenül is véleményt alkot a szülők gyermeknevelési teljesítményéről. Ma arról olvashatsz, hogy hogyan védekezhetsz a tudatlan, mindig mindent jobban tudó megmondóemberekkel szemben.

Olvass tovább...


Minden tizedik!

A nyelvfejlődési zavarokat kutató szakemberek egyre gyakrabban találkoznak olyan gyermekekkel, akiknek nyelvelsajátítási, beszédfejlődési problémájuk van. Vajon mi van a háttérben, és hogyan segíthetsz gyermekednek?

Olvass tovább...


Egy jó kis beszélgetés?

Óvodás gyermeked beszédét csak Te érted meg? Évek óta logopédushoz jártok és gyermeked még most sem beszél tisztán? Zavarja Őt, ha hangosabban szól a zene? Figyelmetlennek, feledékenynek tűnik? Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszolsz, akkor előfordulhat, hogy gyermekednek nehézségei vannak a beszédészlelés területén.

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu