Hogyan válassz ajándékot?

6+1 ötlet a tökéletes meglepetésért

Az ajándékvásárlás nem csak karácsony táján időszerű kérdés, hanem egész évben: természetesen ajándékot veszünk karácsonyra, gyermekünk születésnapjára, névnapjára, húsvétra, mikulásra, gyereknapra, a rokon gyerekeknek, és ha gyermekedet születésnapi buliba hívják, akkor a barátoknak is.

Valószínűleg Te is eltöprengtél már rajta, hogy mi a jó ajándék, mit érdemes keresni és megvenni. Nyilván Te sem akarsz túl drága ajándékot vásárolni, ugyanakkor szeretnéd, ha olyasmit adhatnál, aminek a megajándékozott örül, és jó hasznát veszi.

Ma hat olyan ötletet olvashatsz, melynek segítségével remek ajándékot választhatsz, de nem kell egy kisebbfajta vagyont a kasszánál hagynod.

1. Legyen hasznos

A gyerekeknek szánt ajándéknak viccesnek és izgalmasnak kell lennie, de ez nem jelenti, hogy ugyanakkor ne lehetne praktikus is.

A legtöbb gyerek szobájában mindig kevés a tárolóhely. Szép dobozok és rendezők segítségével újabb helyet nyerhetsz gyermeked szobájában, ha pedig fehérneműt, zokni, ágyneműt vásárolsz, azt biztosan használni fogják. Persze ez így még nem igazán izgalmas, de egy vidám szín vagy gyermeked valamelyik kedvenc mesehősének, zenészének képe pedig garantáltan feldobja az egyhangúságot, és egy unalmas ajándékot izgalmassá, a gyerekszoba féltett kincsévé teheti.

2. Tanítson is valamit

A gyerekek szeretnek játszani, mi felnőttek, pedig szeretjük, ha jól érzik magukat. Ha az ajándékot sikerül úgy kiválasztani, hogy valamit még meg is tanít gyermekednek, akkor az csak külön öröm. A fejlesztő játékok sora szinte végtelen. Néhány jó ötlet: építőkocka, kirakó, gyöngyfűző készlet, szerelőjáték, logikai játék, tudományos kísérletező készletek, társasjátékok.

3. Minden nap karácsony

Az ajándék lehet valamilyen gyermeked számára fontos szolgáltatás is, például bérlet egy uszodába, egy érdeklődésének megfelelő tanfolyamra vagy szakkörre, előfizetés egy magazinra, egy játékkölcsönzőbe, vagy valamilyen internetes oldal használatára. Az ilyen ajándékok akár egy egész évig tartanak, mintha minden nap karácsony lenne. Ráadásul sok szülő sokkal jobban szereti azokat az ajándékokat, melyeket nem kell tárolni, és így nem igényelnek helyet.

4. Ajándékok, melyek nem visznek csődbe

Az ajándékozás szép és izgalmas dolog, de időnként – főleg karácsony táján – nagyon nyomasztóvá tud válni, amikor a kosarat a kasszához toljuk. Erre (is) jó megoldás a saját kézzel készített meglepetés, mely nem csak olcsóbb, de általában szeretetünk kifejezésére is jobban alkalmas. Az internet tele van ötletekkel, de időben el kell kezdeni nézelődni, mert az alapanyagokat is be kell szerezni, és természetesen a tárgy elkészítéséhez is szükséges némi idő.

Szerencséd van, ha tudsz varrni, mert ez számtalan lehetőséget kínál: készíthetsz ruhát, párnát, ágyneműt, babát vagy alvókát. De akkor sincs gond, ha inkább a kalapácsot és a fűrészt használod szívesen, akkor ajándékozhatsz bababútort, babaházat, rajztáblát, vagy kisszéket. Egy fémlapból például készíthetsz táblát, hozzá pedig ajándékozhatsz mágnesezhető betűket – kitűnő játék, melyet a gyerekek sosem unnak meg.

Ha a konyhában vagy inkább ügyes, akkor akár különleges finomságot is készíthetsz: süteményt, csokoládéba mártott aszalt gyümölcsöt, szaloncukrot – az ötleteknek csak a fantázia szabhat határt.

5. Személyre szabott ajándékok gyerekeknek

A személyre szabott ajándékok gyakran kerülnek a gyerekek „kincseskamrájába”. Néhány ötlet:

Fotókönyv

Összegyűjtheted azokat a képeket, melyek fontosak számotokra. A képek segítségével elmondhatsz egy történetet gyermekedről, megmutathatod például, hogy hogy fejlődött az évek során, ha sportol, akkor bemutathatod, hogy hogyan kezdte a sportot, és milyen eredményei voltak, ha valamilyen hobbija, akkor megjelenítheted az ezzel kapcsolatos eseményeket.

Fotókollázs

Gyermeked és családotok életéből vett képeket egy nagy fotókollázzsá szerkesztheted, melyet gyermeked kiragaszthat a falra. Készítheted számítógépes programmal, de akár a hagyományos olló-ragasztó módszerrel is.

Rejtvénykönyv

Ha gyermeked szereti a rejtvényeket, feladványokat, színezőket, akkor készíthetsz neki rejtvényfüzetet, vagy az érdeklődésének megfelelő színezőt. Gyűjts a internetről képeket és feladatokat, majd ezeket szerkeszt könyvvé. Nyomtasd ki, tedd be egy szép lefűzős mappába, majd az elejére írd fel gyermeked nevét és tedd rá a fotóját, és már kész is.

Kuponfüzet

Készíthetsz gyermekednek különleges „Te és én” ajándékfüzetet, melyben olyan lehetőségek vannak, amit gyermeked az év folyamán válthat be. Olyasmikre gondolok, mint egy mozi, egy kirándulás, egy múzeumlátogatás, koncert, séta, cukrászda, színház, állatkert, közös bütykölés, sátorozás, biciklizés, vagy bármi, amit gyermeked szeret és izgalmasnak tart.

6. Az ajándékozás is öröm

Az ajándékozás nagyszerű lehetőség rá, hogy gyermeked megértse, hogy nem csak kapni, de adni is öröm. Ha karácsonykor vagy egy születésnapon valamilyen karitatív szervezetnek is ajándékoztok, és beszélgettek róla, hogy ezt miért teszitek, azzal fejleszted gyermeked empátiáját és szociális képességeit. Ezzel segíthetsz neki, hogy jobban megértse, hogyan működik a minket körülvevő világ, és hogy mindannyiunk közös feladata hogy segítsünk azoknak, akik nálunk kevésbé szerencsések.  

Vannak szervezetek, melyek gyerekekkel, idősekkel, hajléktalanokkal foglalkoznak, vannak, akik a külföldön élő magyarok oktatását segítik, de ezek csak példák, a lista hosszan folytatható. Gyermekeddel közösen válasszatok ki egy olyan szervezetet, melynek a tevékenysége érthető és szimpatikus számotokra. Informálódjatok a szervezet tevékenységéről, olvassatok róluk, nézzetek meg képeket, videókat, végül döntsétek el, hogy miben tudnátok segíteni a szervezet munkáját.

6+1. Szuperképességek

A Varázsbetű Programcsalád segítségével gyermeked olvasási és számolási képességeit fejlesztheted. Így gyermeked számára nem egy tárgyat, hanem „szuperképességeket” ajándékozhatsz, melyek segítségével könnyebben és gyorsabban tanulhat, és az iskolában jobb eredményeket érhet el.

Kattints ide és tudd meg, hogyan segíthetsz gyermekednek>>>


Kérlek, ha tetszett, nyomd meg a Like gombot! Ezzel nem csak nekünk segítesz, hanem ismerőseidnek is!

Gondolkodjunk közösen! Mondd el a véleményed!

Legnépszerűbb bejegyzések

5 tény, amit tudnod kell gyermekedről
Szia Anyu! Szia Apu! Én vagyok az, a Te gyermeked, a szemed fénye. Van pár dolog, amit tudnod...

Gyerekek, akik belülről ragyognak
Vannak gyerekek, akik különböznek a többiektől, akiknek tehetsége csendesen fénylik, parázslik, és...

A diszlexia rejtélye megoldva!
A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a diszlexiás gyerekek agya másképp működik. Ma arról...

Diszlexia - Figyelmeztető jelek, amiket a szülő is észrevehet
A diszlexiás gyerekek a többieknél sokkal nehezebben tanulnak meg olvasni, emiatt osztálytársaik...

A sikeres fejlesztés 6 titka (+1 jó ta­nács)
Van hat olyan titok, mely sokkal könnyeb­bé teheti számodra gyer­meked fejlesztését. Hat olyan...

Mi a baj a kitűnőkkel?
Amikor gyermekünk iskolába jár, szülőként szeretnénk, hogy minél jobb eredményeket érjen el....

A mese hatalma
Rendszeresen olvasol gyermekednek? Az olvasás folyamatának előkészítésében nagyon fontos szerepe van...

Mi lesz a kitűnők sorsa?
Vajon felnőve mi lesz a kitűnő tanulók sorsa? Minden szülő azt szeretné, hogy gyermeke osztályelső...

Legfrissebb bejegyzések

Így ismerheted fel a diszlexiát!
Bár azt hihetnénk, hogy az olvasási zavar hamar felismerhető, de ez nem mindig igaz. A legtöbb...

Milyen lenne diszlexiásnak lenni?
Képzeld csak el egy pillanatra, hogy nem tudsz úszni. Vagy talán tudsz úszni, de a tudásod csupán...

Amit tudnod kell magadról - Egy anya levele diszlexiás gyermekéhez
Szia Kicsim! Ma megint rosszkedvűen jöttél haza. Nem mondtál semmit, de tudom, valaki megint...

A sorrendiség képessége
- Vedd elő a tankönyvedet, és nyisd ki a 17. oldalon. Az itt található 3-as feladatot oldd meg a...

Lásd másképp a diszlexiát!
Egy rövid videó a diszlexiáról, mely segít megérteni, hogy miben mások a diszlexiások, milyen...

Depressziós-e diszlexiás gyermeked?
A diszlexiás gyerekek gyakran érzik magukat kirekesztettnek, megalázottnak,sokszor rosszkedvűek és...

Új eredmények a diszlexia okainak kutatásában
Két, nemrégiben megjelent tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a diszlexiások agyi...

Beszélgetés - az egyik leghatásosabb fejlesztő gyakorlat
A napi rohanás után előfordul, hogy nincs türelmünk gyermekünkkel foglalkozni. Egyszerűbbnek...

Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Találkozzunk a Facebookon is!Töltsd le a Varázsbetű Programcsaládot ingyen!

Négynapos ingyenes tesztelési lehetőséget biztosítunk Neked! Töltsd le a Varázsbetű Programcsalád telepítőjét, és használd a programokat négy napig ingyen!

Kipróbálom >>>Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most
95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár

című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és

Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához

című könyvünket!

Megrendelem >>>


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Radnay Péter,
a nevelés szakértője

A csodát csinálni kell!

Tavaszi Fejlesztő Tanfolyam - A fejlesztésre úgy gondolj, mintha te volnál a Mercedes elsőszámú fejlesztő-mérnöke! Minden mást felejts el! A fejlesztés dolga felszínre hozni azt, amiben gyermeked jobb a többieknél. Olvass, kérdezz, és jelentkezz!

Tovább...


Vevőink írták

Elvitathatatlan érdeme a programnak, hogy a gyerek szívesen jön órára, örömmel elvégzi a feladatokat, ha tudja, hogy a számítógéphez ülhet. Akár játéknak, akár tanulásnak hívunk egy-egy feladatot. Ovisok is szívesen ülnek a nekik való feladatok mellé.

Nagy Erika, Nagyatád

Érdekel >>>


Nagyon színes a gyermekek számára változatos programmal találkoztam amikor megismertem a Varázsbetű Programcsaládot. Nagyon fontos, hogy nem tankönyvízű és játékos formában találkozik a betűkkel, szavakkal és számokkal. Sokkal szívesebben olvasnak és észre sem veszik így az idő múlását. Könnyebb őket rávenni a gyakorlásra.

Telek Erika, Tata

Érdekel >>>


8 éves kisfiam örömmel ül a gép elé, hogy gyakorolhasson a Varázsbetűvel. Nagy meglepetésünkre és örömünkre mindezt önmagától, szívesen teszi. Nagyon köszönjük!!!

Szabóné Fürjes Klaudia, Csém

Érdekel >>>


Felnőttként használom, mert nem ismerték fel a problémát iskolás koromban, ezért sokat szenvedtem. Ez a program sokat segít és kérem írják meg, ha tudnak ajánlani felnőttek számára más programokat is!

László Gabriella, Budapest

Érdekel >>>


Nagyon köszönöm a segítségét! Sikerült a telepítés, meglepően egyszerű volt! Sok segítséget nyújt az Ön által készített programcsomag, a fiamnak mindig van kedve hozzá. És nekem is :)

Hargittai Jolán, Szolnok

Érdekel >>>


Nagyon jól tervezett program, sok pontos beállítási lehetőséggel. Nagy segítség számunkra a játékos tanulás lehetősége.

Misiné Dormán Andrea, Gyöngyös

Érdekel >>>


Kellemesen "csalódtam" :) Gyermekem nagy örömmel használja, alig várja, hogy további érdekes feladatokat oldhasson meg, és tanulhasson! Szívesen ajánlom mindenkinek!

Fodorné Gubik Eszter, Szentkirályszabadja

Érdekel >>>


A Varázsbetű programjai már sokat segítettek a kislányomnak az olvasásban. Csak most derült ki, hogy angolból talán még nagyobb segítségre szorul. Szerencsére volt hová nyúlnunk! Munkájuk felbecsülhetetlen segítség! További sok sikert hozzá!

Dr. Szirmák Noémi, Budapest XII.

Érdekel >>>


Nagyon jó a program. Érdekes, játékos, sokszínű. Harmadik osztályos gyermekünknek is tetszik.

Kenderákné Éva, Nyíregyháza

Érdekel >>>


További idézetek...


További cikkek

December van. Hideg és sötét.
December van. Hideg és sötét. Az utca csepeg a ködtől, a levegő ázott füsttől bűzlik, a fagy...

Ajándékdobozok saját kézzel
Hamarosan itt a karácsony. Ma arról olvashatsz, hogy hogyan készíthettek gyermekeddel saját kézzel...

Életmentő ötletek a karácsonyi veszekedések megelőzésére
A karácsony az egyik legszebb, ugyanakkor az egyik legnehezebb időszaka az évnek. Szülőként...

Hogyan lehet gyorsabb a leckeírás?
Az otthoni tanulás sok szülő rémálma, mindennapi küzdelem, állandó harc a gyerekkel. Ma olyan...

Az a pokoli házi feladat
Nálatok is áll a bál, ha leckét kell írni?  Neked is könyörögnöd kell gyermekednek minden egyes...

A felnőttkori agysérülések következményei
A beszéd sajnos akkor is károsodhat, amikor már jól elsajátítottuk. Egy hirtelen baleset,...

Ubukubu zűrkalandjai - Mesekönyv az olvasási képességek fejlesztésére
Az Ubukubu zűrkalandjai című könyv szórakoztató mese, és egyben kiváló eszköz gyermeked olvasási...

Csodatévő három nap - Gyere velünk táborozni!
Amikor 2005-ben az első téli Kalandtábor szervezésébe belefogtunk, a legtöbben biztosra vették, hogy...

Játékok a ritmusérzék fejlesztéséhez
Írtam már Neked arról, hogy mennyire fontos a jó ritmusérzék gyermeked olvasási képességének...

Mi a közös az IKEÁ-ban és a magyar iskolarendszerben?
Új szekrényt vettünk a lányomnak, és amíg összeraktam, rájöttem, hogy rengeteg hasonlóság van az...


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu