Kezdőlap | A programokról | Játékok | Hírlevél | Kapcsolat | Letöltések | Önök írtákFórum | Diszlexia tár | Diszlexia-teszt

 

A régi fórum:

www.dislexia.hu

Fórumok

Olvasó mozgás
Valószínűleg az Ön számára is ismeretes tény, hogy az életben a gyermek mozgásfejlődése nagy jelentőséggel bír, s hogy sorrendileg is meghatározott utat jár be. Ezekről a fejlődési fázisokról sok helyen olvashatnak. A gyermekorvos és a védőnők is nagy figyelmet fordítanak rá.

Az érintés ereje
Ön mit gondol az érintésről? Gyermeke szereti, ha megsimogatja? És a párja? Nem idegenkedik az érintéstől?

Rendhagyó gondolatok a mozgásról
Ön hogyan segít gyermekének ügyesebbé válni? Fontos Ön szerint a mozgás? Észrevette már, hogy mozgás után gyermeke könnyebben tanul?

A szóbeli emlékezet fejlődése
Ön hogyan fejleszti gyermeke szóbeli emlékezetét? Szokott mesélni gyermekének? Tanulnak verseket, mondókákat? Van valamilyen különleges játék vagy trükk, amit használnak?

Paraskavedekatriaphobia - Péntek 13
Ön szereti a félelmet? Szeret veszélyes dolgokat csinálni? Kérem, mondja el, miért teszi? Bizonyítani akar? Egyszerűen csak jó érzés? Vagy valami más oka van?
Ön nem szeret félni? Gyűlöli a veszélyt? Mit gondol a veszélykeresőkről?

Érett, vagy nem érett?
Minden szülő a legjobbat szeretné gyermekének.
Ön mit gondol, mi a helyes? Mikor érdemes beíratni az iskolába a gyermeket? Érdemes várni? Játsszon még egy évet? Vagy menjen, ahogy lehet? Ne veszítsen egy évet, ha nem muszáj? Ön hogy dönt, hogyan döntött?

Állati emlék
Egy kedves ismerősöm mindig azt mondta, tanulás előtt tessék vizet inni, ez javítja az agy teljesítményét. Önnek vannak olyan trükkjei, praktikái, amivel könnyebbé teszi a tanulást, vagy az emlékezést? Hogyan tud segíteni gyermekének, vagy akár saját magának?

A térben való tájékozódás és a diszlexia
Az Ön gyermeke helyesen használja az irányok neveit? Jó irányba mutat, ha azt mondja, balra, vagy jobbra? Helyesen használja a fent és a lent, az előtt és a mögött fogalmát?
Hogyan tudott neki segíteni, hogyan próbálja megismertetni az irányokkal?

Boldog Valentin napot!
Önnek mit jelent a szeretet?

Merre tovább?
Az Ön gyermeke merre megy tovább? Hogyan választanak szakmát? Hogyan választanak iskolát?

A családi béke erősítése
Ön szerint melyik a fontosabb: az ész, vagy az érzelem? A teljesítmény vagy a szeretet? Lehet úgy élni, hogy nem a környezetünk elvárásai határozzák meg az értékrendünket, boldogságunkat? Ön szerint is a fejben dől el?

Idő és matematika
Gondolkodott már azon, hogy gyermekének mit is jelent az idő?
Az Ön gyermekének okozott gondot a hónapok sorrendjének elsajátítása, az évszakok megtanulása? Hogyan tud, hogyan tudott segíteni neki ebben? Milyen játékokat játszanak?

Egyensúly
Az Ön gyermeke hogyan fejlődött? Voltak problémáik az egyensúly fejlődésével? Szoktak olyan játékokat játszani, amelyek fejlesztik az egyensúlyérzéket?

Miben tehetséges?
Az Ön gyermeke miben tehetséges? Hogyan találta meg, hogy milyen jó képességei vannak? Megváltozott a gyermeke, mióta valamiben jó?

A tanulási zavar és a családi béke
Ön hogy reagált rá, mikor megtudta, hogy gyermekének gondjai vannak? Hogyan viselkednek gyermekükkel a családban? Megváltoztatta az Ön családját az, hogy gyermekének tanulási zavara van?

Híres gyerekek
Ön mit tenne, ha gyermekét hirtelen felkapná a hírnév? Engedné szerepelni, utazni, dolgozni, vagy inkább a tanulást tartaná fontosnak?
Lehet egy híres, népszerű gyerekből híres és népszerű felnőtt?

Diszkalkulia: Mit tegyek?
Az Ön gyermeke is számolási nehézséggel küzd? Hogyan segít neki? Hogyan küzdenek meg ezzel a gonddal? Hogyan tudnak együtt élni vele? Mik a tapasztalatai? Kérem, mesélje el!

Beszéd és beszélgetés
Önök hogyan beszélik meg problémáikat? Vannak családi rituáléik a beszélgetésre? Vannak rendszeres alkalmak, amikor meghallgatják egymást? Mi történik, ha nem beszélgetnek?
Ön hogyan csinálja?

Boldog új évet!
Sok boldogságot, és sok sikert kívánok Önnek 2009-ben is. Köszönöm, hogy velem tartott, és remélem, az új évben is hasznára lehetek.
Kérem, írja meg, szokott újévi fogadalmat tenni? Hogyan tudja betartani? Vannak bevált módszerei?

A ritmus
Az életben és az iskolában is számos helyen szerepet kap a ritmus, a ritmizálás. Fejlesztő hatása nagyon fontos.
Ön hogyan használja gyermeke fejlesztésében a ritmust?

Karácsony
Kérem, mondja el: Ön mit szeret legjobban a karácsonyban? Önnek miért fontos a karácsony? Történt valami Önnel karácsonykor, amire egész életében emlékezni fog?

A jó játék
Ismeri az érzést: csak keres a boltokban, kutat egyre elszántabban - végül feladja, mert egyszerűen nem találja azt az "igazi" ajándékot?

 

A régi fórum:

www.dislexia.hu


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.

Telefon:87/482-155, Mobil:  30/227-06-91, Fax: 87/482-155

e-mail:
 info@varazsbetu.hu
Skype internetes telefon:

 Varázsbetű - Diszlexia otthon     Diszlexia teszt     Diszlexia Fórum     Diszlexia Info 

Kezdőlap | A programokról | Játékok | Hírlevél | Kapcsolat | Letöltések | Önök írtákFórum | Diszlexia tár | Diszlexia-teszt