Varázsbetű Blog

Játsszunk valamit!

Ma már természetes, hogy gyerekeink a szabadidejük egy részét a számítógép előtt töltik. Én úgy látom, a mai gyerekek „játékismerete” jóval szegényesebb, mint az előző korosztályoké volt.

Olvass tovább...


A diszlexia szégyen

A diszlexiáról a legtöbb embernek az olvasási probléma jut eszébe. Valójában azonban nem ez a diszlexia legsúlyosabb következménye, hanem a szégyen. Az a szégyen, amit a diszlexiás gyermek érez. A szégyen, hogy értéktelen, hogy olyan, amilyen.

Olvass tovább...


Játékötletek a hadarás kezeléséhez

A hadarás, azaz a szinte érthetetlenül gyors beszéd sok gyermek életét nehezíti meg. Mit tehetsz, hogyan segíthetsz gyermekednek a beszédhiba leküzdésében?

Olvass tovább...


Ne hadarj!

Kerültél már Te is olyan helyzetbe, hogy izgatottságodban a szokásosnál jóval gyorsabb tempóban akartad elmesélni a történteket? Valószínűleg Téged is figyelmeztettek: Ne hadarj, mert semmit nem értek abból amit mondasz!

Olvass tovább...


Tanulás nem létezik

Mi az, hogy tanulás?! A tanév elején nem árt tisztázni, hogy iskolai tanulás valójában nem is létezik. Elmagyarázom, miért!

Olvass tovább...


Vedd észre, ha gyermeked diszkalkuliás!

Amikor jósokról, jövőbelátó szerkezetekről hallunk, akkor általában kételkedően húzzuk össze a szemöldökünket, és ráncoljuk a homlokunkat. Nem hiszünk az ilyen praktikákban, mert tudjuk, hogy légből kapott ostobaságokkal akarnak megetetni minket. Pedig bizonyos mértékű jövőbelátó képességgel valamennyien rendelkezünk.

Olvass tovább...


Keresd a különbséget! - Ajándék játék

A látási megkülönböztető képesség fejlesztésével az olvasási képesség is fejlődik. Jó gyakorlási lehetőséget adnak a különbségkereső játékok. Ma ebből készítettünk Nektek négyet.

Olvass tovább...


Mire jó három fazék?

Az olvasási képességet három képességcsoport fejlesztésével lehet javítani. Ezek a látás, a hallás, és a mozgás. Diszlexiás gyerekeknél ezek a képességek hiányosan fejlődnek. Ma arról olvashatsz, hogyan fejlesztheted ezeket a képességeket otthon, játékosan.

Olvass tovább...


Írd le a neved százszor!

Régebben gyakori büntetés volt ez: Írd le a neved százszor. Ami azt illeti párszor én magam is szenvedtem a következményeit.

Olvass tovább...


Vissza az iskolába - Hogy segíthetsz gyermekednek az iskolakezdésben?

Akár izgalmas, akár unalmas volt a nyár, az iskolakezdés nagy változás, mely könnyen megviselheti a gyerekeket. Ma arról olvashatsz, hogy hogyan segíthetsz gyermekednek átjutni a szeptember eleji feszültségeken.

Olvass tovább...


Érdekes cikkek a blogról

[legnepszerubb]

Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu