Varázsbetű Blog

Tényleg diszlexiás?

Vajon egy óvodás gyerek lehet diszlexiás? Mire kell figyelni, milyen tünetek jelezhetik előre a diszlexiát, és vajon van lehetőség arra hogy még az iskola megkezdése előtt segíts gyermekednek?

Olvass tovább...


Ne ítélkezz!

Gyakori, hogy a diszlexiás gyermek családjának környezete kéretlenül is véleményt alkot a szülők gyermeknevelési teljesítményéről. Ma arról olvashatsz, hogy hogyan védekezhetsz a tudatlan, mindig mindent jobban tudó megmondóemberekkel szemben.

Olvass tovább...


Minden tizedik!

A nyelvfejlődési zavarokat kutató szakemberek egyre gyakrabban találkoznak olyan gyermekekkel, akiknek nyelvelsajátítási, beszédfejlődési problémájuk van. Vajon mi van a háttérben, és hogyan segíthetsz gyermekednek?

Olvass tovább...


Egy jó kis beszélgetés?

Óvodás gyermeked beszédét csak Te érted meg? Évek óta logopédushoz jártok és gyermeked még most sem beszél tisztán? Zavarja Őt, ha hangosabban szól a zene? Figyelmetlennek, feledékenynek tűnik? Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszolsz, akkor előfordulhat, hogy gyermekednek nehézségei vannak a beszédészlelés területén.

Olvass tovább...


Beszédfejlesztés születéstől kezdve

A beszéd alapvetően két nagyon fontos mozzanatból áll: az egyik a beszéd észlelése és megértése, a másik pedig a kivitelezése. A gyermek fejlődése folyamán ez a két folyamat szoros kapcsolatban fejlődik, de a beszédészlelés-beszédmegértés természetesen mindig előrébb jár, hiszen erre épül a beszéd használata. Ma a beszédfejlődésről olvashatsz, és arról, hogy mi gátolja és mi segíti ezt a folyamatot.

Olvass tovább...


Erről szól a karácsony!

Pillanatokon belül itt a karácsony, mely örömet, varázslatot, reményt és fényt hoz a sötétségbe. Ugyanakkor rengeteg családban ez az év egyik legnehezebb időszaka, hiszen szülőként azt szeretnénk, hogy minden tökéletes legyen, azt szeretnénk, hogy mindenkinek (legfőképp a gyerekeknek) emlékezetes és szép legyen az ünnep. Ehhez pedig rengeteg dologra van szükség, de egyszerűen nem jut mindenre idő, energia és pénz.

Olvass tovább...


Ez nem lustaság!

Előfordult már veled, hogy úgy érezted, gyermeked több erőt fektet a tanulás elkerülésébe, mint magába a tanulásba? Valószínűleg nem lustaságról, hanem tanulási vagy olvasási problémákról van szó. Ma olyan módszerekről olvashatsz, melyekkel azonnal javíthatsz gyermeked iskolai eredményein!

Olvass tovább...


7 ötlet a békés karácsonyért

A karácsony az év legszebb, ugyanakkor talán legnehezebb időszaka is. Szeretnénk szép ünnepet, szeretnénk, hogy minden tökéletes legyen, mindenki pontosan azt az ajándékot kapja meg, amire vágyott. Mindenhol tömeg, lökdösődés, mindenki ideges. Ebből aztán gyakran csúnya veszekedések robbannak ki a családban, aminek akár válás is lehet a vége. Mi a titka a nyugodt, és valóban békés karácsonynak?

Olvass tovább...


Saját kézzel - Ajándékötlet karácsonyra

Tangram. Egy egyszerű és izgalmas logikai játék, mely gyerek és felnőtt agyát egyaránt megmozgatja. Ráadásul gyorsan elkészíthető saját kézzel is, így kitűnő lehet karácsonyi ajándékként!

Olvass tovább...


Hogyan válassz ajándékot?

Valószínűleg Te is eltöprengtél már rajta, hogy mi a jó ajándék, mit érdemes keresni és megvenni. Nyilván Te sem akarsz túl drága ajándékot vásárolni, ugyanakkor szeretnéd, ha olyasmit adhatnál, aminek a megajándékozott örül, és jó hasznát veszi. Ma hat olyan ötletet olvashatsz, melynek segítségével remek ajándékot választhatsz, de nem kell egy kisebbfajta vagyont a kasszánál hagynod.

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu