Varázsbetű Blog

Nincs házi, nincs stressz

Egyre inkább úgy tűnik, hogy nincs nyilvánvaló bizonyíték arra, hogy a házi feladat hasznos lenne a gyerekek számára. Ezzel szemben több tanulmány igazolja káros hatásait.

Olvass tovább...


A nyár tanulásra való?

Tanév közben gyermekünk a túlélésre hajt. A képességei fejlesztésére, alapozására, már nem csak ideje, de egy csepp energiája sem marad. Év közben jobbára csak a már meglévő tudására és képességeire támaszkodhat. Éppen ezért a nyár a legjobb időszak a hatékony képességfejlesztésre.

Olvass tovább...


Mi az a fonológiai tudatosság, és miért fontos?

A diszlexiával és az olvasással foglalkozó kutatások többszörösen bizonyították már, hogy az olvasási problémák egyik legfontosabb oka a fonológiai tudatosság alacsony szintje. Mit jelent ez, és vajon hogyan fejlesztheted?

Olvass tovább...


Hogy segített a diszlexia az IKEA létrehozásában?

A világ egyik legnagyobb bútoráruház-láncának létrehozásában nagy szerepe volt az alapító-tulajdonos diszlexiájának. Vajon milyen újítások köszönhetők az olvasási problémáknak?

Olvass tovább...


Locsolkodjunk!

Hamarosan itt a húsvét. Az egyik legszebb szokás a locsolkodás, melyet a fiúk locsolóversekkel kísérnek. Azonban a locsolás hamarosan unalmassá válhat, ha mindig ugyanazzal a rigmussal köszöntitek a lányokat.

Olvass tovább...


Egy kis ragasztó, egy kis vatta...

Közeledik a húsvét. A hagyományos tojásfestés mellett, amit sokan művészi szintre fejlesztenek, vannak más díszítési lehetőségek is. Ma ezekből írok le néhányat.

Olvass tovább...


Zöld toll - Egy meglepő módszer a gyerekek önbizalmának fejlesztésére

Iskolai emlékeim közül az egyik legnyomasztóbb a piros javításoktól hemzsegő fogalmazásfüzet. Egy orosz pszichológus új, a gyerekek önbizalmát erősítő módszert fejlesztett ki.

Olvass tovább...


Így ismerheted fel a diszlexiát!

Bár azt hihetnénk, hogy az olvasási zavar hamar felismerhető, de ez nem mindig igaz. A legtöbb diszlexiás gyermek szégyenkezik nehézségei miatt, és rejtegeti problémáit. Éppen ezért a nyilvánvaló olvasási hibákon túl más jelekre is érdemes odafigyelni.

Olvass tovább...


Milyen lenne diszlexiásnak lenni?

Képzeld csak el egy pillanatra, hogy nem tudsz úszni. Vagy talán tudsz úszni, de a tudásod csupán arra elég, hogy két-három percig megmentsen a víz alá merüléstől és a fulladástól. Vagy talán tudsz úszni, de ez felemészti minden energiádat, igénybe veszi minden egyes izomrostodat, minden egyes sejtedet, és amikor kiszállsz a vízből, szinte mozdulni sem tudsz.

Olvass tovább...


Amit tudnod kell magadról - Egy anya levele diszlexiás gyermekéhez

Szia Kicsim! Ma megint rosszkedvűen jöttél haza. Nem mondtál semmit, de tudom, valaki megint bántott. Nézlek, és csodálkozom, hogy mások miért nem olyannak látnak Téged, amilyennek én.

Olvass tovább...


Kazal Kolos

Az olvasás öröm is lehet!

Azért dolgozunk, hogy egyetlen gyermek se valljon kudarcot az életben olvasási problémái miatt!


Adj egy esélyt gyermekednek!

Rendeld meg a Varázsbetű Programcsaládot most 95.660 Ft helyett

29.700 forintos

áron, és ajándékba kapod

Varázsbetű Szókincstár című, diszlexiásoknak készült angol nyelvtanuló csomagunkat, és Útmutató a Varázsbetű Programcsalád használatához című könyvünket!

Megrendelem

Ajánlatunk a családi megrendelésre érvényes!


Szeretnél értesítést kapni további cikkeinkről?

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőnkre, és egy izgalmas szoftvert kapsz ajándékba, melynek segítségével gyermeked olvasási és tanulási képességeit fejlesztheted!

Kérlek, add meg adataid!

Név

E-mail

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Adataid senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheted ingyenes előfizetésed.


Hogyan tehet szert gyermeked pár hónap alatt használható angol nyelvtudásra?

Nincs titok, csak egy egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével bármelyik általános iskolás gyerek pár hónap alatt képessé válik megértetni magát angolul, és ő is megérti, hogy mit mondanak neki

Tudj meg többet >>>


Kazal Kolos
Varázsbetű Fejlesztő Műhely
8230, Balatonfüred, Dózsa Gy. u. 11.
Telefon: +36-87/482-155, Mobil: +36-30/227-06-91
e-mail:iroda@varazsbetu.hu